DHL planlegger å fly en Airbus A300 med kapasitet på 40 tonn fra Lakselv til Oslo.

Oppretter fraktrute Finnmark – Oslo

DHL vil knytte Finnmark nærmere eksportmarkedene i Asia.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I slutten av mars planlegger DHL for flyvninger mellom Gardermoen og Lakselv Lufthavn Banak, opplyser Avinor.

Ruten vil bli betjent av en Airbus A300 med kapasitet på ca. 40 tonn frakt. Ruten vil bli operert én til flere ganger i uken, avhengig av volum og etterspørsel.

- Dette er en unik mulighet for Lakselv og Finnmark til å nå de viktige eksportmarkedene for kongekrabbe og laks i Asia. Størrelsen på flymaskinen gjør at DHL kan komme raskt i gang, uten behov for investeringer tilknyttet infrastruktur på flyplassen. Kapasiteten gir også en balansert og fornuftig oppstarts-risiko, med mulighet for en rask kapasitets- og frekvensøkning dersom det lokale næringslivet benytter seg av tilbudet, sier Martin Langaas, fraktsjef i Avinor.

Det er den siste tiden opprettet mange nye flyruter fra Oslo Lufthavn Gardermoen for få laks og sjømat ut i verden. Nå blir Finnmark nærmere knyttet til sjømatens mottakere.

- Vår nye fraktrute settes opp for å nå de store fraktmaskinene og ruteflyene som går fra Oslo lufthavn til Asia og Nord-Amerika. Med denne ruten vil eksportørene av sjømat i Finnmark få tilgang til et stort og effektivt nettverk ut i verdensmarkedene med DHL. Dette vil gi store konkurransefortrinn, forteller Trond Ørjan Olsen, sjef for flyfrakt i DHL Global Forwarding.

I samarbeid med de største eksportørene innen sjømatnæringen har Avinor også jobbet med en mulighetsstudie for å tilrettelegge for et 15.000 kvadratmeter stort og verdensledende sjømatsenter for flyfrakt ved OSL. Daglig eksporteres nesten 600 tonn norsk sjømat som flyfrakt ut i verden. Kun 30 prosent av dette går med fly ut fra Oslo Lufthavn, mens resten kjøres med lastebil ned til Europa

- Regjeringen ønsker å legge til rette for lokalt næringsliv, og fersk sjømat fra Finnmark er en svært ettertraktet eksportvare. Vi har lenge jobbet for å finne en god løsning på å kunne frakte fersk kongekrabbe og laks fra flyplassen i Lakselv til Asia på en måte som er innenfor gjeldende regelverk. Jeg er glad for at DHL nå åpner en fraktrute fra Finnmark til Oslo, og dermed muligheten til å nå markedene i Asia raskt, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Powered by Labrador CMS