DHL-fly ved flyplassen i Linz i Østerrike, der det nye selskapet vil være basert.

DHL med nytt flyselskap

Det nye selskapet skal hovedsakelig operere europeiske fraktflygninger.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DHL Express kunngjorde denne uken sin fremtidige plan for selskapets europeiske luftfartsnettverk.

I første fase har DHL Express til hensikt å etablere et nytt flyfraktselskap i Østerrike, og søkeprosessen til de østerrikske myndighetene er i gang. Med forbehold om godkjenning av disse søknadene, er målet at det nye flyselskapet etableres og settes i drift senere i år.

Med en flåte B757-fraktfly overført fra DHL Air UK, skal flyselskapet operere intra-europeiske flytjenester. DHL Air UK skal så utvikles til å bli et interkontinentalt flyselskap, utvide sin B767-virksomhet og legge til nye B777F i sin flåte, opplyser DHL i en pressemelding. Med disse tiltakene vil DHL Express styrke sitt flynettverk, samt sikre fleksibel flyfraktkapasitet for å møte kundenes økende behov for ekspressfrakt.

- Ved å utvide vår flyplattform tilpasser vi oss ikke bare endrede regelverk, men forbereder også vårt europeiske nettverk for videre vekst, forklarer Roy Hughes, EVP Network Operations Europe i DHL Express.

Nylig rapporterte DHL Express sitt sterkeste kvartal i selskapets over 50 år lange historie. Med den verdensomspennende e-handelsboomen, klarte selskapet å øke volumet av flyekspressforsendelser med mer enn 25 prosent sammenlignet med første kvartal 2020.

Det er forventet ytterligere e-handelsvekst fremover på grunn av den akselererende digitaliseringen av B2B-sektoren og en betydelig økning av virksomhetskjøp på nettplattformer, noe som resulterer i økt etterspørsel etter internasjonale ekspressforsendelser.

Powered by Labrador CMS