DHL Freight og Volvo Trucks prøver elektrisk 60 tonns lastebil i drift mellom Göteborg og Jönköping.
DHL Freight og Volvo Trucks prøver elektrisk 60 tonns lastebil i drift mellom Göteborg og Jönköping.

60 tonns el-Volvo på langkjøring

DHL setter i mars et 60 tonns elektrisk vogntog i drift mellom to av sine terminaler i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

DHL Freight og Volvo Trucks har satt i gang et prosjekt med fokus på tungtransport over større distanser.

Samarbeidet inkluderer verdens første pilottester av en fullelektrisk Volvo FH-lastebil med totalvekt på opptil 60 tonn. Fra mars vil lastebilen være i drift mellom DHL Freights terminaler i Göteborg og Jönköping, en avstand på omtrent 150 kilometer. Lading skal skje ved DHL i Jönköping og Volvo Truck Center i Göteborg.

Innsikten DHL og Volvo får fra prosjektet vil bidra til å optimalisere den rette balansen mellom avstand, lastevekt og ladepunkter i den daglige trafikken.

Uwe Brinks, administrerende direktør i DHL Freight.
Uwe Brinks, administrerende direktør i DHL Freight.

- Målet vårt er å redusere alle logistikkrelaterte utslipp til null. Viktige milepæler har allerede blitt oppnådd i møte med dette: Sammenlignet med 2007 har konsernets CO2-effektivitet forbedret seg med 35 prosent. Vi trenger imidlertid innovative teknologiske løsninger og sterke partnerskap på denne reisen. Jeg er trygg på at vårt sterke samarbeid med Volvo Trucks, vil hjelpe oss nå våre ambisiøse miljømål i veitransportsektoren, sier Uwe Brinks, administrerende direktør i DHL Freight.

Volvo Trucks jobber for skiftet til fossilfri transport ved å gjøre overgangen til elektrifisering så sømløs og effektiv som mulig, gjennom å ta hensyn til alle aspekter av økosystemet for elektrifisering, inkludert lading, ruteplanlegging, kjøretøy, service og annen støtte.

Lading skjer ved DHL i Jönköping og Volvo Truck Center i Göteborg.
Lading skjer ved DHL i Jönköping og Volvo Truck Center i Göteborg.

- Transportbransjen endres raskt og å være bærekraftig er et stadig viktigere mål for mange av våre kunder. Vi tilbyr effektive transportløsninger som hjelper bedrifter med en rask overgang til fossilfrie drivstoff som elektrisitet. Vi har et langvarig samarbeid med DHL Freight. Deres brede og globale ekspertise innen logistikk gjør at vi kan studere forutsetningene for å komme videre med dette teknologiskiftet, og tilpasse det til kundenes behov og deres type transportvirksomhet, sier Roger Alm, administrerende direktør i Volvo Trucks.

Allerede i dag er Volvo FL Electric og Volvo FE Electric lastebiler for lokal distribusjon i serieproduksjon. DHL Supply Chain satte nylig i drift en ny Volvo FL Electric i London, og den ble dermed den første spesialbygde helelektriske Volvo-lastebilen for lokal distribusjon i Storbritannia.

Powered by Labrador CMS