Det er utfordring med cybersikkerhet når kjøretøy blir mer og mer selvkjørende og skal kommunisere med omverdenen. Volvo investerer i et israelsk selskap som jobber med cybersikkerhet og mobilitet.

Bygger sikkerhetsskall rundt sine kjøretøy

Volvo Group Venture Capital AB har investert i Upstream Security – en israelsk bedrift innen cybersikkerhet for kjøretøy.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Investeringen støtter utviklingen av systemer for å beskytte oppkoblede kjøretøys datasystemer.

Upstream Security er en Tel Aviv-basert oppstartbedrift som jobber med cybersikkerhetsløsninger som skal beskytte oppkoblede kjøretøy, både når de er i bevegelse og når de står parkert.

Investeringen er et direkte resultat av Volvo-konsernets partnerskap med Drive, et innovasjonssenter som fokuserer på banebrytende oppstartselskap i israelsk mobilitetsektor.

- Uppstream Security har et godt tilbud og er i stand til å støtte oss med cybersikkerhetsløsninger som oppfyller fremtidige krav, sier Anna Westerberg, fungerende adm. direktør i Volvo Group Venture Capital.

Markedsundersøkelser viser at markedet for cybersikkerhetsløsninger for oppkoblede kjøretøy kommer til å vokse kraftig de nærmeste årene.

- Vår målsetting er å beskytte alle oppkoblede kjøretøy og alle smarte mobilitetstjenester som finnes der ute. Denne investeringen har perfekt timing for å møte den voksende etterspørselen etter vår skybaserte dataplattform, sier adm. direktør Yoav Levy hos Upstream Security.

Powered by Labrador CMS