Kiel-fergen Color Fantasy er igjen i drift etter et opphold på over tre måneder.

Kiel-fergen tilbake i rute

Både lastebiler og passasjerer kunne igjen ta turen til Kiel onsdag.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken 14 onsdag ble verden igjen litt mer normal. Da la Color Fantasy ut fra Hjortneskaia med kurs for Kiel. Det er en gledens dag for alle ansatte i rederiet. I midten av mars måtte Color Line permittere rundt 2000 ansatte, og på det meste har 2300 ansatte vært permittert.

Nå er mange på vei tilbake i jobb.

– Det er en gledens dag, konkluderer Trond Tønjum i Color Line Cargo.

Kiel-fergene har ikke vært i trafikk siden midten av mars, bare godsskipet Color Carrier har opprettholdt et visst godsvolum mellom Norge og Tyskland. Nå blir godskapasiteten mye større. Color Fantasy begynte regulære seilinger onsdag 17. juni, mens søsterskipet Color Magic settes i drift en uke senere.

30 trailere

Tønjum forteller at det er over 30 trailere om bord på den første seilasen onsdag.

– Vi har med 30 trailere med sjåfører i dag. Det er relativt vanlig volum. Vanligvis ligger det på mellom 30 og 50 avhengig av årstiden, sier han.

Rundt 30 trailere skulle være med på comebackturen.
Det er foreløpig god plass på bildekket. Siden passasjerer ikke har lov til å gå i land i Kiel, er det svært få personbiler skal med. Color Line har imidlertid et nytt tilbud om å parkere bilen om bord, i stedet for i land, så en håndfull personbiler skulle om bord likevel.

 Godstransporten som har vært vant til å benytte seg av Kiel-ruten har siden nedstengningen vært nødt til å bruke andre veier, enten via Sverige eller med Color Lines SuperSpeed som har trafikkert med trailere mellom Larvik og Hirtshals. Tønjum sier at det ser ut som at godskundene er godt kjent med at ruten nå starter opp igjen.

– På de neste avgangene er det kommet godt med bookinger. Det er veldig typisk at bilene bookes én til to dager før, men det ser bra ut foreløpig, sier han.

Passasjerer om bord

Kiel-fergen er også åpen for passasjerer. Eller, mer cruiseturister, egentlig, siden det foreløpig ikke er lov å gå i land i Kiel, og man må være med på returen med samme skip tilbake til Oslo.

– Vi har litt reduserte passasjerkapasitet om bord, og følger de vanlige norske smittevernsreglene, sier Tønjum.

For trailersjåførene er det naturlig nok gjort unntak, og de får selvsagt kjøre sine biler i land i Kiel og fortsette ferden sydover i Europa.

Powered by Labrador CMS