Cathrine Ogne leder Logi Trans fra sin base i Risavika.

Historiske Cathrine

Logi Trans-sjefen, Cathrine Ogne, blir historisk som første kvinnelige leder i NHO Logistikk og Transport, region Rogaland.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vel, innrømmer hun sommerfugler i magen med tanke på at det har vært flere gode styreledere i lang tid. Hun nevner Jan Håvard Hattelands særdeles gode jobb som leder i 15 år.

- Det blir som å hoppe etter Wirkola. Men samtidig synes jeg det er veldig stas at det nå kommer en kvinnelig leder til, sier Cathrine Ogne.

Transport som livsstil

Hun leder Logi Trans fra sin base i Risavika.

Ogne understreker at det alltid har vært meningen at hun skulle jobbe i logistikkbransjen. Hun har fått virksomheten i familiebedriften inn med morsmelken. Hun var klar til å ta del da tiden var inne, først på det operasjonelle, deretter å overta toppstillingen som administrerende direktør.

Omfattende virksomhet

Logi Trans AS med avdelinger i Norge, Danmark og Nederland har blant annet ansvar for godstransporten til olje- og offshoreindustrien i Rogaland, det være seg transport av alt fra mat til offshoreutstyr og nedslagsfeltet er hele Europa.

Logistikk- og transportselskapet håndterer også trailerne som kommer sjøveien med frakteskipene som seiler mellom Norge og kontinentet.

Velfungerende transportkorridorer

Ogne understreker betydningen av en velfungerende transportkorridor for regionen, og hvor det for tiden er sterkt fokus på prosjektene rundt Transportkorridor Vest.

- Transportkorridoren er viktig. Det at tungbiler får eget felt er utrolig bra. Det sparer oss for enormt med tid i kø, og ikke minst det å kunne kjøre lengre strekk uten unødige stopp, sier Ogne.

Hun forteller også at det er særdeles viktig med transportårer for logistikkfirmaene i Risavika med tanke på flyfrakt til Stavanger lufthavn Sola.

Ogne fremhever at bransjen har stabilisert seg, til en viss grad, og hvor det har vært en opptur i aktivitet blant firmaene i logistikkbransjen.

Eget tungbil-felt

I november i fjor ble eget fire-felt for tungtrafikk mellom Flyplassveien og Tanangerveien på Sola åpnet, og som etter hvert forlenges helt til Risavika. Målet er bedre fremkommelighet for næringstrafikken til og fra Risavika Havn.

Utfordringer i kø

– Det verste er over etter oljekrisen. Men vi representerer en bransje som er utsatt for svingninger, og vi er avhengig av aktivitetsnivået til våre kunder, sier Ogne og fortsetter:

- Det er også viktig at kunder i sin jakt på den beste prisen forstår at det alltid vil være visse utgifter forbundet med sikker og trygg transport, og at prisen ikke kan presses for lavt.

Går "all in"

Cathrin Ogne forteller at hun vil gå «all in» for å gjøre det beste for bransjen og medlemmene som nyvalgt styreleder i NHO LT, region Rogaland.

- Med veldig gode styremedlemmer i ryggen skal vi sammen påvirke politiske beslutninger for å sikre fremgang for prosjekter og næring, samtidig som vi skal tilby spennende og lærerike programmer og arenaer for medlemmene og bransjen, sier Ogne.

Hun skal nå lede en forening som ble etablert som Stavanger Speditørforening i 1950, og som allerede året etter skiftet navn til Stavanger og Rogaland Speditørforening.

Den første lederen var skipsreder Sigval Bergesen som ble etterfølgt av Cornelius Middelthon Jr.

Etter et par navneskifter til fikk foreningen sitt nåværende navn i 2012.

Powered by Labrador CMS