Drammen Havn er Norges klart største bilhavn, og satte all time high i 2021.
Drammen Havn er Norges klart største bilhavn, og satte all time high i 2021.

Rekordhøy bilimport over Drammen havn

Drammen havn er i stadig vekst, både i areal og i drift. I 2021 skrev havna ny bilrekord. Hele 118.500 biler ble importert over havna i korona-året 2021.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Tallene er rekordhøye, sier avtroppende havnesjef Einar Olsen. Forrige rekord for bilimport var i 2017 med 111.547 biler.

Elektriske rekorder

Det er ikke bare tallene for selve bilimporten som er høye. Etter alt å dømme, ønsker flere og flere å kjøpe elbil. 75 prosent av bilene som har ankommet Drammen havn er elbiler – og deriblant flere nyere modeller. Det er spesielt interesse for Ford Mustang Mach-E, en helelektrisk SUV som kommer med to ulike batteristørrelser. Populariteten har sørget for at Ford topper salgslistene, påpeker Drammen Havn i en pressemelding.

En havn i sterk vekst

Havnesjef Einar Olsen forteller at resten av trafikken over Drammen havn også går bra, og at havnen er i sterk vekst. I henhold til den nye strategiplanen som nå er lagt, så skal det investeres opp mot 750 millioner kroner på å utvikle havnen videre.

- Alle tillatelser er på plass til videre utbygging, sier Olsen.

Utvidelsen av Drammen havn er godt i gang. Med steinmasser fra Strømsåstunnelen, har havna økt i areal med nesten 10.000 m2 bare det siste året. Arbeidet med dette er nå i sluttfasen.

Ny havnesjef

Midt oppe i bilrekord og stor utvikling, skal havnesjef Einar Olsen trekke seg tilbake. Det letes nå etter en ny sjef som skal fylle Olsens sko. Søknadsfristen er satt til 2. februar, og nærmere info finnes på drammenhavn.no.

Einar Olsen selv mener at en havnesjef må ha pågangsmot og gjennomslagskraft.

- En viktig personlig egenskap er vilje, sier han og fortsetter:

- Høye ambisjoner og «ører» er også viktig for en ny havnedirektør, mener jeg. Havnen har blitt så stor og har så mye trafikk døgnet rundt, at det er viktig å lytte for å spille på lag med både naboer og næringsliv. Bråker vi? Forstyrrer vi? Er vi på linje med eierne?

Langsiktighet

For Olsen selv har det viktigste vært å tenke langt fremover, med ambisjoner på vekst og utvidelser.

- På den måten vokser næringslivet i regionen.

Og akkurat dét har Olsen klart, med tanke på bilrekorden de nettopp har fått, opplyses det i pressemeldingen.

Drammen Havn driver et av Norges mest effektive logistikk- og transportknutepunkter for bil, båt og jernbane – med et kundegrunnlag på over to millioner mennesker innenfor en radius på ti mil.

Visjonen til Drammen havn er: Pulsåren for norsk bilimport og næringslivet i regionen.

Du kan lese mer om strategiplanen til Drammen havn her.

Powered by Labrador CMS