Titan er Amazons hittil sterkeste AMR.

Ny sterkere Amazon-«medarbeider»

Titan kan kløfte 1,1 tonn.

Publisert

Siden oppkjøpet av Kiva Robotics i 2022 har Amazon utviklet en lang rekke lagerroboter til bruk på sine egne «fullfilment centers». I dag oppgir Amazon at selskapet har over 750.000 roboter som jobber sammen med de ansatte, og gjør repetitive og tunge oppgaver.

Den mest brukte AMR-roboten heter Hercules, men selv en robot oppkalt etter den romerske macho-guden kan få en storebror. Nå ruller nemlig Amazon ut AMR-kraftkaren Titan i sine lagre. Den kan håndtere gods på opptil 2500 pund (1134 kg) – det dobbelte av Hercules.

Ifølge en bloggpost på Amazons nettsider, bruker Titan flere teknologiske løsninger fra tidligere mobile roboter, inkludert batteri- og ladesløsningen fra Hercules, vision-systemer, hindringsdeteksjon og brukerkontrollsystemer fra Xanthus mobilrobot. Titan bruker også maskinvarekomponenter fra Proteus for å administrere operativsystemet når det planlegger, utfører og kommuniserer med andre teknologier på anlegget.

Titans første oppgave vil være å frakte større, uhåndterlige gjenstander som husholdningsapparater eller paller med dyrefôr og hageutstyr.

Powered by Labrador CMS