IKEAs trekkvogner og fleksibiler er fra Scania, og de har Allisons helautomatiske girkasser fra 3000-SeriesTM. Kjøretøyene er spesialkonstruerte med lowentry-hytter som er flyttet fremover. Foto: Allison
IKEAs trekkvogner og fleksibiler er fra Scania, og de har Allisons helautomatiske girkasser fra 3000-SeriesTM. Kjøretøyene er spesialkonstruerte med lowentry-hytter som er flyttet fremover. Foto: Allison

Generasjonsskifte i IKEA

IKEA gjør et generasjonsskifte og investerer i spesialkjøretøy ved distribusjonssentralene.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Generasjonsskiftet omfatter transportkjøretøy innen lagerområdene ved IKEAs to svenske distribusjonssentraler. Scania trekkvogner med unike hytter og helautomatiske girkasser fra Allisons 3000-Series bedrer både effektivitet og førerkomfort.

- Vi har oppdatert kjøretøyparken vår i flere år, og vi skal bytte ut trekkvognene våre med betydelig mer komfortable og effektive trekkvogner som er mer fleksible takket være Allisons girkasser, sier Heléna Persson, teamleder for kjøring og terminal i Älmhult.

Globalt

Logistikken i bedriften håndteres fra 33 IKEA distribusjonssenter over hele verden. To av dem ligger i Sverige. Disse forsyner 37 varehus i Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island med varer.

Den eldste av disse distribusjonssentralene ligger i Älmhult, og den er delt i to lager som ligger noen hundre meter fra hverandre. Mellom dem kjøres varer av fem kjøretøy i to skift mellom 06.00 og 23.00 hver dag. Hvert kjøretøy rekker et femtitalls transporter pr. skift. Altså totalt rundt 500 transporter daglig.

Kjøretøyflåten i Älmhult, som utfører disse transportene, består av en trekkvogn, to fleksibiler og to traktorer. Trekkvognen og fleksibilene er fra Scania, og de har Allisons helautomatiske girkasser fra 3000-SeriesTM. Scaniabilene er spesialkonstruerte med lowentry-hytter som er flyttet fremover. Forskjellen mellom trekkvogner og fleksibiler, er at fleksibilene også kan trekke containere.

Kjøreglede

Andreas Gustavsson, som er sjåfør og truckfører hus bedriften, mener at den økte komforten med trekk- og fleksibiler ligger i mykere og mer effektiv akselerasjon takket være girkassen, men også førerhusene er mer komfortable.

IKEA ble grunnlagt av Ingvar Kamprad i 1943 i Älmhult. I dag ligger hovedkontoret i Leiden i Nederland, og bedriften styres fortsatt av familien Kamprad. Varemerket IKEA ligger på topp 100-listen over verdens mest verdifulle varemerker.

Powered by Labrador CMS