Patent-tvist mellom Volvo og Scania.
Patent-tvist mellom Volvo og Scania.

Volvo: - Scania har brukt vårt patent

Volvo krever kompensasjon og at Scania stopper produksjon og salg av girkasser med den patenterte funksjonen.

Publisert

Volvo Lastvagnar stevner Scania for å ha brukt et Volvo-patent. Tvisten gjelder en funksjon i girkassene som kalles Eco-roll.

Volvo mener Scania har benyttet Volvos patent siden 2013, skriver Trailer.se. I stevningssøknaden krever Volvo ti millioner svenske kroner av Scania. Volvo krever også at Scania stoppes fra å lage og selge girkasser som har funksjonen.

Ifølge Realtid.se som var først uten med nyheten, vil Volvo også ha en rimelig kompensasjon for at Scania har benyttet seg av Volvos patent. Noen sum nevnes ikke i denne sammenhengen.

Ifølge advokatene som representerer Volvo, oppdaget bedriften Scanias patentbrudd da man testkjørte en Scania som var utstyrt med funksjonen. Man hevder også at Scania markedsfører funksjonen i en reklamefilm.

Realtid.se opplyser at partene skal ha hatt en korrespondanse på temaet allerede i 2016. Scania bestred da at noe patentstridig hadde skjedd. Partene er ikke kommet noe nærmere en løsning siden det.

- Vi legger ned veldig mye tid, ressurser og penger på å utvikle våre oppfinnelser. Oppdager vi patentbrudd, er det naturligvis veldig viktig at vi står på vår rett. Det er alvorlig, og det blir jo ganske urettferdige vilkår dersom man bare kan ta patenter fra hverandre, sier AB Volvo pressetalsperson Claes Eliasson til Göteborgs-Posten som også har omtalt tvisten.

Trailer.se har spurt om en kommentar fra Scania, men bedriftens presseansvarlige , Hans-Åke Danielsson meddeler at Scania ikke kommenterer pågående prosesser i media. Man avstår derfor fra å kommentere saken nå.

Les siste nytt fra svensk transportbransje på Trailer.se