KOMPAKT: Combi CB70 er en svært kompakt 7-tonner med avansert hjulsystem som hindrer dekkslitasje og sparer energi.

Sjutonner med minimal dekkslitasje

STUTTGART: Combilifts høydepunkt på Logimat var en kompakt 7-tonns truck med et kjøresystem som minimerer dekkslitasjen.

Publisert

Combilift Combi CB70E er en elektrisk fireveistruck med drift på alle hjul.

Comblift viste også sideveistrucken Combi-MR4 med dynamisk 360-styring, som gir den en helt unik manøvrerbarhet.

– Dette er en røslig og tøff maskin, med store solide hjul og er dermed godt tilpasset norske utendørsforhold, sier Jørund Woll hos den norske importøren Materialhåndtering.

Han trekker frem flere fordeler med maskinen. Blant annet at den er kompakt, gjerne minst en halvmeter kortere enn vanlige motvektstrucker med tilsvarende løftekapasitet. Det som imidlertid er mest unikt på trucken er hjulene.

De tre hjulene fungerer helt uavhengig av hverandre, og avansert programvare sørger for at hjulene går i ulike hastighet når trucken svinger. Dermed minimeres slitasjen på dekkene, noe som reduserer driftskostnadene en god del – spesielt for såpass tunge maskiner som gjerne «spiser» gummi når dekkene dras over i stedet for å rulle på bakken.

– Dessuten vil differensialen sørge for god fremkommelighet på snø og is, understreker Woll.

Han håper at den nye maskinen vil gjøre flere truckbrukere oppmerksomme på hva Combilift har å tilby.

– Folk har etterlyst større og røffere maskiner med store hjul. Og nå har vi det. Dette er et nytt marked, så det er en helt ny kundemasse, sier Woll.

Powered by Labrador CMS