Fare for streik i Rema Distribusjon

Alle levering til Rema 1000s butikker kan stoppe opp etter brudd i forhandlingene mellom NTF og NHO.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ettermiddag ble det brudd i forhandlingene mellom Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) og NHO Mat og Landbruk om ny grossistoverenskomst.

Hovedproblemet i forhandlingene har vært at Rema Distribusjon har meldt seg ut av Virke og inn i NHO. NTF krever av den grunn innført tilsvarende vilkår som i dag finnes hos Virke, noe som ifølge NHO vil føre til en uakseptabel kostnadsøkning.

Krav

NHO Mat og Landbruk ble presentert for krav om en økning av minstelønnen med om lag 20 kr pr time, tariffavgift og økning av minstelønnsgarantiordningen fra 85 til 90%.

- Vårt viktigste krav er at minstelønna i denne avtalen skal opp på nivå med minstelønna i grossistoverenskomsten med Virke. Dette ville ikke NHO Mat og Landbruk være med på, sier NTFs forhandlingsleder, forbundssekretær Bjørn Anders Jonassen.

- Vi kan ikke ha det slik at grossistbedrifter kan melde overgang fra Virke til NHO Mat og Landbruk slik Rema Distribusjon har gjort, bare for å få lavere lønnskostnader. Den slags tariffhopping er uakseptabel, sier Jonassen.

NHO påpeker at Rema Distribusjon har lokalt inngått avtale som sikrer at ingen ansatte går ned i lønn som følge av det foretatte skifte av arbeidsgiverforening.

Mekling

Oppgjøret går nå til mekling. Meklingsdatoen er ikke fastsatt. En streik kan tidligst starte 19. juni. 

I slutten av april ble det brudd i forhandlingene om grossistoverenskomst med Virke. Det blir mekling i dette oppgjøret 10. og 11. juni.

- Hvis det ikke blir meklingsløsning i oppgjøret med Virke, kan vi risikere at alle vareleveranser til Norgesgruppen sine butikker og ICA stopper opp fra 12. juni, sier Bjørn Anders Jonassen.

Powered by Labrador CMS