Til sammen var 15 ulike produkter nominerte i seks kategorier. Alle produktene ble testet grundig av båd ekspertteam og jury i løpet av halvannen uke i mars.

Og vinnerne er …

Gaffeltruckenes Oscar-priser ble delt ut fredag kveld. Seks vinnere fra seks ulike produsenter kunne juble.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De seks vinnerne av årets International Forklift and intralogistics of the Year-priser  (IFOY) ble kåret i staselige Hofburg i Wien fredag kveld.

15 ulike produkter fra 12 produsenter var nominert i de seks ulike kategoriene: Motvekttruck, Lagertruck, AGV og Internlogistikkrobot, Internlogistikksoftware, Årets spesial, Årets startup.

Les mer om alle kandidatene og se ekspertenes bedømming her.

Motvektstruck

Vinner: UniCarriers TX3
Kandidater: UniCarriers TX3 og Clark S-Series

ÅRETS MOTVEKTSTRUCK: Unicarriers TX3.

Om vinneren:

UniCarriers TX3 har kapasitet fra 1,3 til 2,0 tonn med løftehøyde opp til 4,75 meter. En forbedring er ProVision-systemet gir bedre sikt enn noensinne, og unikt er to vinduer lavt på hver side av fronten som gir svært god sikt til gaflene. Truckene er utstyrt med elektronisk styring. Uniarriers har også hatt fokus på ergonomi, og på en av to testtrucker er det vanlige rattet fjernet og erstattet med et miniratt på venstre armlene – noe som skal gi en mer avslappet kjørestilling.

Lagertruck

ÅRETS LAGERTRUCK: Jungheinrich ETV 216i.

Vinner: Jungheinrich ETV 216i
Kandidater: Combilift Combi-PPT, Hubtex MaxX, Jungheinrich ETV 216i.

Om vinneren:

Med ETV 216i har Jungheinrich omtrent revolusjonert skyvemasttrucken. Det begynte med at Hamburg-produsenten utviklet et modulbasert litium-batteri, som ga ingeniørene langt større fleksibilitet når de skulle designe trucken. Resultatet ble en mer kompakt truck som likevel ga bedre plass til føreren og ga langt bedre sikt, fordi batteriet ikke lenger er en svær upraktisk klump på trucken.

AGV OG INTERNLOGISTIKKROBOT: Still LTX 50.

AGV & Internlogistikkrobot

Vinner: Still LTX 50
Kandidater: Jungheinrich Miniload STC, Still LTX 50, Torwegge Manipula-TORsten

Om vinneren:

Dette er en trekktruck med vogner som automatisk laster og losser paller eller annen last. En standard trekktruck med kapasitet på 5000 kg er utstyrt med automasjon fra Dematic, som i likhet med Still er i KION-gruppen. Unikt for systemet er at avlastningspunktene er «dumme» og heller ikke trenger egen strømforsyning, men får denne fra trucken som elegant kobler seg til.

Se video av konseptet: 

INTERNLOGISTIKK-SOFTWARE: CargoMeter.

 

Interlogistikksoftware

Vinner: Cargometer
Kandidater: Cargometer, Jungheinrich ZoneControl, Still neXXT Fleet

Om vinneren:

Dette systemet består av kameraer og scannere som automatisk veier, måler og registrerer 2D-koder på en pall, mens trucken kjører forbi, uten at trucken trenger å stanse eller sette fra seg lasten. Systemet bruker gaffelvekt på trucken for å registrere vekt, mens kameraer måler dimensjonene. En registrering kan gjøres i opptil 10 km/t, og kanskje høyre fart. Cargometer kan for eksempel installeres i en port, for automatisk måling, veiing og registrering av paller i det de kommer inn i lageret fra lastebilen. Truckføreren trenger ikke å foreta seg noen ekstra manøvre.

ÅRETS SPESIAL: Raymond Virtual Reality Simulator.

Se video av systemet: 

 

Årets spesial

ÅRETS STARTUP: ProGlove.

Vinner: Raymond Virtual Reality Simulator
Kandidater: Raymond Virtual Reality Simulator, SAE 3D VR Configure Price Quote

Om vinneren:

De fleste truckprodusenter, og andre aktører, har utmerket fungerende trucksimulatorer, men Raymond tar det et skritt videre. Den amerikanske produsenten har utviklet en løsning der en datamaskin kobles til trucken, noe som så kobler styringssystemet til trucken. Styresystemet på den ekte trucken kan der med brukes i simulasjonen. Sammen med VR-briller med god grafikk, gir dette en svært realistisk og samtidig rimelig simulasjon til bruk i opplæring, interne videreutdanning eller for å screene jobbsøkere, for eksempel hos et bemanningsbyrå.

 Årets startup

Vinenr: ProGlove
Kandidater: ProGlove, Trône Seating

Om vinneren:

Dette er en svært lett strekkodeleser, festet på en hanske. Leseren festes i en holder på hansken, eller på en slags mansjett som festes rundt hånden om man ikke ønsker en full hanske. En rekke ulike løsninger finnes for både høyre- og venstrehendte, blant annet en der scanningen utføres ved å klemme sammen tommel og pekefinger.

Powered by Labrador CMS