Hyperloop dropper passasjerer

Virgin Hyperloop har halvert antall ansatte og satser nå kun på å etablere et system for godstransport.

Publisert

18. februar fikk 111 ansatte ved Virgin Hyperloop beskjed om at de ikke lenger hadde jobb i selskapet. Grunnen er at Virgin Hyperloop skraper sin satsing på passasjertransport, og fokuserer nå kun på å etablere et system for godstransport.

- Dette (oppsigelsene) gjør at selskapet kan jobbe på en mer smidig og kvikk måte og mer kostnadseffektivt, sier en representant for Hyperloop til Financial Times.

Selskapet legger til at de nå endrer retning, og legger til at mye av årsaken er de store endringene og utfordringene i de globale forsyningskjedene, og alle endringene pandemien har medført. Virgin Hyperloop opplyser at de ser en stor endring i verdens logistikkmarkeder, og at de merker en sterk interesse fra kundesiden for en godsbasert tjeneste.

Virgin Hyperloop er det eneste selskapet som har gjennomført en vellykket test med et hyperloop-system med passasjerer. Systemet baserer seg på rør med vakuum og magnetiske skinner, som kan kutte landbasert reisetid dramatisk med hastigheter opp mot 1200 km/t.

Powered by Labrador CMS