Paulshus med nye oppgaver

Kai Paulshus, "Mr. Linde" i Norge, overtok 1. juni som adm. direktør i Hesselberg Truck.

Publisert Sist oppdatert

Fra samme dato overtok han også toppstillingen i søsterselskapet Hesselberg Maskin som er norsk importør av anleggsmaskiner fra blant annet Komatsu og Bomag. Han overtok stillingene etter Finn Corwin som trekker seg tilbake grunnet sykdom.

Med nybakt lederansvar også i maskinavdelingen, hvor Komatsu og Bomag er de store maskinmerkene, kan man jo noe muntert si at nå legges «all maskinmakt i Kais hender».

Den øvrige delen av virksomheten i Hesselberg-konsernet, eiendom, gulv og tak, har vært Bjarne Corwins gebet siden brødrene Corwin i 1991 ble enig om ansvarsfordelingen og Finn fikk maskin.

Åpenhjertet Finn Corwin

Mtlogistikk.no møtte trioen Kai Paulshus, Finn Corwin og sønnen Andreas Corwin (33), umiddelbart etter lederskiftet som har blitt fremskyndet av Finn Corwins kreftsykdom.

- Umiddelbart gikk styreformann Amund Skaholt inn i min posisjon, og vi startet arbeidet med å finne en permanent løsning. Mannen hadde vi i huset, og jeg er glad for at Kai tok utfordringen. Han har gjort en fremragende jobb med Hesselberg Truck, sier Finn Corwin.

Når det gjelder sin egen situasjon er Corwin mer optimistisk enn de første dramatiske meldingene skulle tilsi. – Jeg er flyttet ut av kontoret og hjem. Kai er på plass i mitt tidligere kontor. Om kort tid er planen at jeg går inn som styreformann i Hesselberg Maskin. Det er godt å se at vi har fått til en rask løsning med en leder som er kjent av alle hos oss. Selv håper jeg på mange gode år, sier Finn Corwin.

Budskapet til de ansatte

- Jeg er utrolig takknemlig for den tillit styre og eiere har vist meg og har stor tro på at vi sammen skal lykkes. De som kjenner meg vet at det jeg brenner for, det satser jeg også hundre prosent på. Og denne jobben brenner jeg for, sier Paulshus. Mitt ønske er at vi sammen skal skape en artig, trygg og økonomisk sterk arbeidsplass for ansatte og eiere. De som vil dette, ønsker jeg med i teamet videre, sier han.

Og han har følgende budskap til hele staben: - I Hesselberg Truck har vi hatt mye fokus på kostnadskontroll. Jeg er ekstremt opptatt av at vi skal tjene penger. Det er hovedmålet og basis for å bygge en solid virksomhet for alle både i maskin- og truckavdelingen.

Ser på synergier

- Jeg er blitt glad i Hesselberg-huset og den trivelige staben vi har her på Økern. Under oppbyggingen av Hesselberg Truck har vi bevisst arbeidet for å markere truck som en egen enhet uten for mye involvering med Hesselberg Maskin. Med totalansvaret vil jeg se nærmere på hvordan vi på enkelte områder kan dra nytte av hverandre. Det er likevel viktig å bevare identiteten til produktkategoriene, understreker han. @%:Selv om Paulshus er tidlig i organisasjonsprosessen, har han hovedpunktene i strukturen klar. I maskin vil ledergruppen i tillegg til han selv bestå av Andreas Corwin (leder av service/support i Norge og Sverige), Ole Johnny Jensen (Key account), en ny salgssjef som skal ansettes og Espen Borge (økonomi).

I Hesselberg Truck vil ledergruppen bestå av tre personer. Kai Paulshus vil fortsatt ha lederansvar mens Per Erik Pedersen (salgs- og markedssjef) og Tommy Holter (ettermarkedssjef) får felles ansvar for den videre daglige driften. – Sammen er vi kommet langt i utviklingen av truckavdelingen. Målene frem til 2020 er satt. Vi strekker oss langt, og mine to gode medarbeidere i ledergruppen har vært med å målsette truckavdelingens ventede totalomsetning, markedsandel og tallene på bunnlinjen. De vil drive den daglige «butikken» videre mot vår ambisiøse målsetning, sier Paulshus.

Solid vekst

Fra 2002 har omsetningen i Hesselberg Truck hatt en oppadstigende linje, unntatt i de internasjonale kriseårene 2008-2009. Omsetningen i 2014 nærmet seg 300 millioner kroner, og vil passere det magiske tallet i 2015 med en normal utvikling internasjonalt. Det har også vært positive og solide tall på bunnlinjen, og Linde er nå det tredje største truckmerket i Norge.

Det er langt fra noe liten butikk Kai Paulshus har fått ansvaret for. Maskin og truck beskjeftiger 225 ansatte, og i tillegg kommer 130 i virksomheten tak, gulv og eiendom som ledes av Bjarne Corwin.