SLIK SKAL DET BLI: En skisse over hvordan havnen skal se ut etter utvidelsen. Legg merke til de store arealene i ytre del av havnen, som ikke finnes i dag (se bilde nedenfor).

Utvider Hirtshals havn for milliardbeløp

Hirtshals er en viktig havn for norsk næringsliv. I løpet av de neste tre årene står en voldsom utvidelse på trappene.

Publisert
Slik ser havnen ut fra luften i dag.

Hirtshals Havn skal bygges ut, det er nettopp offentliggjort et EU-anbud i forbindelse med anleggsarbeidet av utvidelsen med et totalbudsjett på rundt én milliard danske kroner – altså over 1,5 milliarder NOK. Havnen må bygges ut dels for å bedre innseilingsforholdene, slik at større skip kan anløpe havnen i tøffere vær enn tilfellet er i dag, dels for å etablere oppstillings- og næringsarealer i selve havneområdet, opplyser havnen.

– Med anbudet tar vi nok et stort skritt på veien mot å realisere havneutvidelsen, som forventes ferdigstilt i 2027. Det understreker nok en gang den betydelige utbyggingen av Hirtshals Havn, som understreker havnens viktige posisjon både som et sentralt trafikknutepunkt mellom Norge og Europa og som en sentral aktør i den grønne omstillingen, hvor både havnens fasiliteter og seilingsforhold vil være avgjørende for den grønne omstillingen, sier administrerende direktør i Hirtshals Havn, Per Holm Nørgaard, og fortsetter:

– Sammen med den nylige fondsstøtten på 109 millioner kroner til Greenport Scandinavia-konsortiet, som jobber med å etablere Nord-Europas største knutepunkt for lagring og frakt av CO₂ nettopp i Hirtshals, er vi på god vei til å realisere våre grønne ambisjoner.

 

Powered by Labrador CMS