Halvar Pettersen kan få avløsning som havnedirektør i Tromsø allerede før sommerferien. Foto: Per Dagfinn Wolden

Ny havnedirektør i Ishavsbyen

Mye tyder på at ishavsbyen Tromsø får ny havnedirektør før sommerferien.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styreleder i Tromsø havn KF, Jarle Heitmann, forteller til Mtlogistikk at målsettingen er å ansette ny havnedirektør i havnestyremøte 14. juni.

Han bekrefter at 36 personer, seks kvinner og 30 menn, hadde søkt stillingen da søknadsfristen gikk ut 6. mai. Hvorav ni var unntatt offentlighet.

- Vi er inne i intervjurunder og har den progresjon som vi har ønsket og forutsatt.

Som kjent sa havnedirektør Halvar Pettersen (68) opp stillingen tidligere i år etter nærmere 20 år som havnedirektør.

- I utgangspunktet er oppsigelsestiden til Pettersen gjennomført 1. august, og han skal stå i stillingen sin til da. Hva som skjer utover denne datoen er for tidlig å si noe om. Det avhenger også av når en ny havnedirektør er på plass. Målet er imidlertid å ansette ny havnedirektør i havnestyremøte torsdag 14. juni forteller Tromsø Havns styreleder Jarle Heitmann.

- Blir utfordrende

Ifølge Heitmann er stillingen som havnedirektør i Tromsø en av de mest spennende stillingene, ikke bare i Tromsø, men i hele Nord-Norge.

– Det stilles krav til lederegenskaper, forståelse for offentlig forvaltning og næringsliv, gode evner til relasjonsbygging og kundepleie. Men det har vært stor interesse om stillingen med mange gode kandidater med solid ledererfaring, sier Heitmann.

Søkerlisten preges ikke av kandidater med utpreget maritim bakgrunn, men heller søkere med ledererfaring fra både kommersiell og offentlig virksomhet.

Ros til Pettersen

Heitmann roser Halvar Pettersens innsats som havnedirektør siden august 1998.

- Pettersen har vært vital for utviklingen av Tromsø som havneby, transportknutepunkt og næringslivs-by. Gjennom å ha ledet en rekke vitale prosjekter, har vi nå en topp moderne infrastruktur, som gjør oss konurransedyktige for bl.a. cruisetrafikken, fiskeriene og annen rutegående passasjertrafikk. Han er en nærmest blitt en institusjon blant norske havnesjefer og vil naturlig nok bli utfordrende å erstatte, sier Jarle Heitmann.

Powered by Labrador CMS