Feiring på Svinesund

KGH feiret onsdag den nye Svinesundbroens 10-årsdag.

Publisert Sist oppdatert

KGH Customs Services som har vært på Svinesund siden 1963 rigget opp til trivsel og hygge 10. juni, og selvsagt med noe godt å bite i.

En kunne observere godt fornøyde sjåfører ved KGHs skranker, både på norsk og svensk side av grensen.

Både sjåfører og ansatte satte stor pris på litt ekstra hygge i hverdagen. Sjåførene med mange timer bak rattet setter pris på en velfortjent pust i bakken, mens de venter på at tollpapirene skal gjøres klare.

For de KGH-ansatte som jobber skift 24/7 var også dette en hyggelig arbeidsoppgave i en hektisk hverdag. Positive og hyggelige tilbakemeldinger fra fornøyde sjåfører setter selvsagt en ekstra spiss på hverdagen. At værgudene også var i godt lune satte en ekstra fin ramme rundt arrangementet.

Ordner opp på grensen

KGH Customs Services tar hånd om over halvparten av sjåførene på de over 1100 vogntogene som daglig passerer Svinesund-grensen inn til Norge. Et stort flertall er utenlandske sjåfører, i hovedsak østeuropeiske, noe som innebærer store språkutfordringer.

KGH har derfor medarbeidere med ulik kulturell bakgrunn for å lette kommunikasjonen med utenlandske sjåfører. Opplæring og forståelse om tollbehandling er av største viktighet. Kommunikasjonssvikt og manglende kunnskap kan få store konsekvenser.