Torsdag avdekket Polisen Stockholm Trafik tre ulovlige kabotasjetransporter. Siden 1. desember er gebyret for dette på 60.000 kroner. Politiet har også mulighet til å sette på hjullås i opp til 36 timer.

Har innført 60.000 kroner i gebyr for kabotasjebrudd

Sverige innførte det høye gebyret fra og med desember for å få slutt på «fusk och fiffel» på svenske veier.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I oktober besluttet regjeringen i Sverige å øke gebyret (saksjonsavgiften) politiet gir dem som bryter kabotasjereglene fra 40.000 til 60.000 kroner. Økningen ble gjeldende fra og med 1. desember.

- Det skal være «ordning och reda» på våre veier. Derfor går regjeringen inn for høyere sanksjonsavgifter ved ulovlige kabotasjetransporter og et innskjerpet bestilleransvar. Det innebærer at Sverige blir blant landene med høyeste straffeavgift for kabotasjebrudd i EU. Budskapet er tydelig: De som holder på med «fusk och fiffel» hører ikke hjemme på våre veier, sa infrastrukturminister Tomas Eneroth i forbindelse med regjeringsbeslutningen.

Regelendringene innebærer at det presiseres hva som menes med en kabotasjetransport etter EUs godsforordning. Også bestilleransvaret er justert for å gjøre det tydelig at en ulovlig transport ikke behøver å være avsluttet for at bestilleren skal kunne holdes ansvarlig.

Powered by Labrador CMS