Larvik Havns nye jernbaneterminal blir liggende mellom Undersbo kirkegård og Elveveien.
Larvik Havns nye jernbaneterminal blir liggende mellom Undersbo kirkegård og Elveveien.

Larvik Havn får jernbaneterminal

Tidlig 2018 skal ny jernbaneterminal stå ferdig i Larvik Havn.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Larvik havnestyre har besluttet å starte renovering og bygging av ny jernbaneterminal i havnen, etter at både Bane Nor og Vestfold Fylkeskommune har bevilget midler til prosjektet. Prosjektet er budsjettert til 47,7 millioner kroner. Bane Nor har bevilget 10,1 millioner og Vestfold Fylkeskommune 8,5 millioner, de resterende midlene finansieres av havnen, skriver Larvik Havn i en pressemelding.

- For oss er det viktig å tilby våre kunder og brukere effektive og enhetlige løsninger, en jernbaneterminal vil være med på å bygge opp under dette, sier havnedirektør Jan Fredrik Jonas.

Når terminalen står ferdig vil den bestå av lastegate på 13 mål og to parallelle spor med en sporlengde på henholdsvis 430m og 460 meter. Det er også avsatt områder til korttidslagring av varer. Det vil bli anlagt støyskjerming mot Undersbo kirkegård og avskjerming mot Elveveien.

- Dette er et stort løft for Larvik Havn, og ikke minst støtter det opp under det politiske ønsket om å flytte mer gods fra vei til sjø og bane. Vi er veldig glade for at både Jernbaneverket og fylkeskommunen er med på, og ser viktigheten av å ha et jernbanetilbud i tilknytning til havnen, sier Jan Fredrik Jonas.

Larvik Havn hadde 1272 skipsanløp i fjor, og håndterte last på til sammen 1,9 millioner tonn.

Powered by Labrador CMS