Samtlige tungtransporter til og fra Vestlandet onsdag og torsdag denne uken skal kontrolleres og sjåførene intervjues.

Kartlegger all godstransport

Denne uken skal Statens vegvesen samle tall for all godstransport inn og ut fra Vestlandet, blant annet gjennom å stanse samtlige tungtransporter.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi stopper tungtrafikken og intervjuer sjåførene. Dette gjør vi på alle fjellovergangene mellom øst og vest, på alle fergene langs E39, på Fjordline og en del andre ferger og på Statens vegvesens kontrollstasjoner, sier Bjarte Børtveit i Statens vegvesen.

Han er ansvarlig for prosjektet der 230 personer skal stanse og intervjue sjåfører på alle tunge kjøretøy 21 steder langs Vestlandet de to døgnene undersøkelsen varer.

I tillegg skal det bli hentet inn statistikk og gjort intervjuer på de store godsterminalene og i havnene langs kysten fra Rogaland til Møre og Romsdal. Målet er at så godt som all godstransport i de fire vestlandsfylkene skal kartlegges.

Godsundersøkelsen skal gi mer kunnskap om arbeidet med å nå målene i Nasjonal transportplan og gi grunnlag for en mer effektiv og miljøvennlig godstransport.

Poenget er å få en oversikt over hvor transporten kommer fra, hvor den skal, hva slags gods som blir fraktet og hvor mye det er, sier Børtveit.

En tilsvarende undersøkelse ble gjort i 2012, men i mindre omfang.

- Når rapportene fra årets undersøkelse er ferdig, kan vi sammenligne og se om det har vært endringer i godstransporten de siste årene, sier Børtveit.

I bakkant av undersøkelsen håper han at Statens vegvesen kan komme med gode forslag til tiltak for å overføre gods fra vei til sjø og bane.

Powered by Labrador CMS