Eryn Dinyovszk, VD Yilport Skandinavia, er iferd med å doble havnekapasiteten i Gävle.

Yilport dobler havnekapasiteten

Green Cargo og Yilport har inngått en treårsavtale om godstransport på tog-pendel mellom jernbaneknutepunktet Gävle og Granudden.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avtalen omfatter tog-pendling mellom Granudden og Fredriksskans, hvor Yilport, Gävles Containerterminal, ligger. Servicen er allerede startet med syv tog i uken.

Gävle er et jernbaneknutepunkt for viktige jernbaneforbindelser til havnen.

På tog-pendelen mellom Granudden og Fredriksskans containerterminal transporterer 40-fots containere med papirprodukter som skal skipes videre ut i verden med ulike rederier.

Konkurrent til lastebilen

– Dette tilbudet viser at vi kan konkurrere med lastebilen også på korte avstander om det plalegges på en effektiv måte, sier selger Lennart Westring i Green Cargo.

Med et årsvolum på ca. 250.000 TEU er Yilport Gävle Containerterminal østkystens største containerhavn hvor verdens største rederier anløper. Nå pågår et større utbyggingsprosjekt hvor Yilport innen 2020 dobler havnens kapasitet.

Yilport er en global havneoperatør på 26 havner. I Skandinavia opererer Yilport terminaler i blant Oslo, Stockholm, Gävle og Skutskär. 

Green Cargo kjører hvert døgn 400 godstog i Sverige og erstatter dermed 10.000 lastebilstransporter på veinettet. Godstransportøren på skinner trafikkerer et nettverk på 270 plasser i Sverige og Norge med partnere i hele Europa.

Powered by Labrador CMS