Illustrasjon av bygget ferdig utviklet med de to påbyggene markert i blått.

Europris må utvide

Europris' nye sentrallager i Moss sto ferdig i fjor. Nå skal det utvides med 21.000 kvadratmeter.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lageret til Europris i Moss er med sine 62.000 m² det største som noensinne er oppført i én byggeprosess i Norge. Likevel er det allerede for lite.

Høytlageret, som er32 meter høyt, vil få en utvidelse på nye 5000 m² og i enden av bygget vil det komme en utvidelse på 16.000 m² med lagerareal, opplyser Fabritius som eier bygget og skal stå for utvidelsen.

– Dette er et godt eksempel på hvordan tett samarbeid og god langsiktig planlegging mellom utvikler og leietaker kan løse vekstproblematikk på en lønnsom måte for alle parter. Det er derfor ekstra gøy å kunne være med på dette prosjektet med Europris og hjelpe dem med det vi kan best, sier daglig leder i Fabritius, Asgeir Solheim.

Etter planen skal de nye påbyggene stå ferdige våren 2023.

Europris-lageret ligger i Vestre Vannem vei rett øst for E6 ved Mosseporten. Eiendommen har også Moss havn sin dryport som nærmeste nabo, en praktisk løsning ettersom mye av Europris sine varer kommer sjøveien med containere.

Europris har satset tungt på automatisering i lageret, og har i tillegg til høytlageret som er automatisert med kraner fra Swisslog, et stort automasjonsanlegg for mindre plukkvarer.

– Europris har fått et moderne og automatisert sentrallager i Moss og i Fabritius har vi fått en offensiv og god samarbeidspartner som strekker seg langt for å møte kundens behov. Vi er trygge på at Fabritius sammen med A Bygg vil levere et like godt prosjekt som sist gang slik at Europris kan fortsette sin lønnsomme vekst, sier CEO i Europris, Espen Eldal.

Eiendommen på 155 mål eies i dag av Fabritius. Leietaker i hele bygget er Europris som da leier et areal på 83.000 m² etter utvidelser, hvorav 15.000 m² er høylager på 32 meter. A Bygg Entreprenør har lang og god erfaring med oppføring av store lager- og logistikkbygg og hadde ansvaret for oppføring av også dette bygget, og de har nå også fått ansvaret for totalentreprisen på de nye tilbyggene. Tilbyggene er planlagt ferdigstilt i løpet av våren 2023. Prosess med å BREEAM In-Use sertifisere hovedlageret er igangsatt og så snart tilbyggene er på plass vil disse også bli innlemmet i sertifiseringen.

Powered by Labrador CMS