Nominert til Årets omstillingspris

Asko Oslofjord har base i Hanekleiva.
Asko Oslofjord har base i Hanekleiva.

Imponerende logistikk i Asko Oslofjord

- Det er imponerende hva de har fått til gjennom godt og solid forankret samarbeid med tillitsvalgte, verneombud og mellomledere. Tilnærmet samtlige ansatte valgte å bli med til det nye selskapet gjennom virksomhetsoverdragelsen. Alt dette fortjener oppmerksomhet og omstillingspris.

Publisert Sist oppdatert

Asko Oslofjord AS

Asko Oslofjord er et regionslager i Asko og er en del av NorgesGruppen ASA. Selskapet er lokalisert i Hanekleiva i Holmestrand kommune i Vestfold-Telemark fylke.

Ambisjonen er å være Norges mest kundeorienterte og effektive logistikkpartner, tilby konkurransedyktige betingelser i varestrømmen og være bærekraftige og klimanøytrale.

Det automatiserte lageret i Hanekleiva er på 27.700 kvadratmeter og er 30 meter høyt. Lagerbygget er miljøsertifisert med Breeam NOR standarden.

Asko Oslofjord hadde første leveranse til butikk 1. februar i år og leverer til dagligvarekundene KIWI, MENY, SPAR, Joker, Bunnpris og Nærbutikken.

Forretningsområdet er dagligvarekunder i Buskerud, Østfold, Nordre Follo, vestre del av Akershus, nordre del av Vestfold og nord-østre del av Telemark. Fra lageret i Sande og med transittleveranser fra sentrallagerfunksjonene på Vestby kan selskapet tilby dagligvarekunder et sortiment på 24.000 varelinjer.

Det sier logistikksjef Marius Lindvik, Markeds- og i Asko Oslofjord AS.

- Vi heier på gode initiativ, og vi er svært stolte over at selskapet er nominert til “årets omstiller” i regi av Virke, sier Lindvik og fortsetter:

– Og at Virke leter etter virksomhetene som har tatt smarte valg for å omstille seg, ja, det gjør oss ekstra stolte, sier Lindvik.

Imponert over logistikken

<span class=" italic" data-lab-italic_desktop="italic">Birger Gravseth og Jacapong Anthonsen er gode ambassadører for Askos imponerende logistikk.</span>
Birger Gravseth og Jacapong Anthonsen er gode ambassadører for Askos imponerende logistikk.

Virke viser til at Asko Oslofjord er et nytt, automatisert og miljøvennlig grossistlager.

- Med bruk av banebrytende teknologi og logistikkløsninger bekrefter Asko med dette lageret at det er mulig å tenke nytt og stort samtidig, og hvor hensynet til miljø og medarbeidere står i høysetet, understreker Virke.

Asko Oslofjord har vært planlagt og under utvikling i flere år, men nå er opptrappingen i gang for fullt.

I starten av 2023 vil selskapet distribuere dagligvarer til imponerende 300 butikker i store deler av Viken og deler av Vestfold og Telemark.

Askos to førerløse og elektriske sjødroner skal daglig frakte 150 vogntog over Oslofjorden i en helelektrisk nullutslipps distribusjonskjede. Disse, i tillegg til lastebiler som enten er elektriske eller går på klimavennlig drivstoff bidrar til både effektiv og miljøvennlig distribusjon av varene.

Mange av de ansatte fra det gamle lageret i Drammen med tradisjonelle jobber som plukkere, truckførere og lagermedarbeidere har fått opplæring og omstilt seg til å bli operatører av automasjonssystemene. Selskapet har også omskolert flere lagermedarbeidere til lastebilsjåfører i en tid der dette er mangelvare.

Hvem er årets omstiller?

Virke leter etter de virksomhetene som har tatt smarte valg for å omstille seg. Det kan være små grep, eller store løft. Nominer den virksomheten som inspirerer deg, som har tenkt nytt og vært modig og kreativ det siste året.

Det eneste du trenger å gjøre for å nominere din virksomhet er en kort beskrivelse av omstillingen og en kontaktperson for virksomheten.

- Det er imponerende hva de har fått til gjennom godt og solid forankret samarbeid med tillitsvalgte, verneombud og mellomledere. Tilnærmet samtlige ansatte valgte å bli med til det nye selskapet gjennom virksomhetsoverdragelsen. Alt dette fortjener oppmerksomhet og omstillingspris.

Fristen for å nominere var 1. juli.

Konkurransen Årets omstiller er imidlertid basert på en åpen avstemning, så har du nominert en virksomhet, eller er selv blitt nominert, gjelder det å sanke stemmer. Avstemningen stenges den 15 august.

Etter det vil vinneren kåres av en jury, basert på de ti kandidatene med flest stemmer.

Vinneren av Årets omstiller blir kåret høsten 2022 på konferansen Virke Arena 22. september.

Forrige vinner av Årets omstiller var sjømatprodusenten MS Donna AS.

Juryen:

Anniken Fjelberg, daglig leder og rådgiver i Identio

Espen Karlsen, administrerende direktør i Jernia

Sverre Rosén, Vice President og norgessjef i Circle K

Heidi Aven, grunnlegger av SHE

Powered by Labrador CMS