Mona Juell tiltrer sjefs-stillingen i DHL Global Forwarding, Norge i januar. Foto: Per Dagfinn Wolden

Mona Juell ny sjef i DHL Global Forwarding

Mona Juell erstatter Hans Buhl Østergaard som adm. direktør i DHL Global Forwarding, Norge.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juell tiltrer stillingen i januar 2020, opplyser kilder til Moderne Transport.

Danske Østergaard sa takk for seg i forrige uke og forlot stillingen i luft- og sjøfraktspesialisten, etter nærmere seks år i sjefsstillingen.

Østergaard har vært adm. direktør for DHL Global Forwarding i Norge siden 2014, og hvor flyfraktavdelingen, inkludert sjømateksporten, er en viktig del av DHLs virksomhet. Oppsigelsen skal, ifølge iLaks ha skjedd uten noen form for dramatikk, og det er usikkert hva som blir veien videre for den tidligere DHL-direktøren.

Liker sceneskifter

Nå blir imidlertid dansken erstattet av Mona Juell, og hvor utfordringene står i kø når hun entrer sjefsstolen i DHL Global Forwarding, etter nærmere åtte år som Director Airfreight i Kuehne+Nagel.

Juell liker sceneskifter med den globale verden som lekegrind, og er en svært så allsidig speditør.

Hun har vitnemål fra både ”Shipping Akademiet” og ”Speditørskolen” og startet i bransjen for 30 år siden, mange av dem i utlandet.

I løpet av disse årene har hun vært innom befrakterrollen innen sjø, bil og fly. Kystfrakt, bilbefraktning, Ro-Ro, flyfrakt og oversjøiske transporter er begreper Juell er godt kjent med. Hun har vært tilknyttet NHO Logistikk og Transport (tidl. Logistikk- og transportindustriens Landsforening (LTL), i en årrekke, som både styreleder i Østlands-avdeling og nestleder i NHO LT sentralt.

Genuint interessert

Juell er genuint glad i bransjen, og hun er opptatt av at bransjen får anerkjennelse for det den gjør.

I perioden 2009-2011 var Juell adm. direktør i Global Ship Logistics AS (GSL). I 2007 ble GSL overtatt av J. Martens som igjen ble kjøpt av Kuehne+Nagel i 2009. Juell ble ansatt som divisjonsdirektør i J. Martens for Ship Spares Logistics og adm. direktør i Global Ship Logistics 1. januar 2009.

Da kom hun fra stillingen som leder for det internasjonale produktet i Bring Logistics AS. I denne fireårs-perioden (2004-2008) var hun også adm. direktør i Nor-Cargo Airfreight AS i to år.

DHL Global Forwarding står overfor store utfordringer med sine fraktruter.

Juell var også adm. direktør i Nor-Cargo Oslo Sjø AS fra 2002 til 2004.

Avviklet fraktrute 

Nå står utfordringene i kø for den ny-ansatte Mone Juell som adm. direktør i DHL Global Forwarding, Norge.

Det skal være usagt om oppsigelsen til Hans Buhl Østergaard skyldes at DHL tidligere i år avviklet fraktruten mellom Lakselv og Oslo, bare to år etter at den ble åpnet.

ilaks skriver at DHL har lagt ned direkteruten fra Oslo lufthavn til Sør-Korea og Kina, som ble lansert i september 2017.

– Vi kommer ikke til å fly denne sesongen, uttalte Trond Ørjan Olsen, Head of Airfreight, DHL Global Forwarding til iLaks tidligere i høst.

I mai 2017 var det offisiell åpning av DHLs nye fraktrute mellom Lakselv og Oslo. Ruten skulle gjøre eksporten av sjømat fra Nord-Norge til resten av verden mer effektiv.

Mtlogistikk har ikke fått Mona Juell i tale. Heller ikke Joakim Palm, Head of Sales Sweden & Head of Business Development Nordic/Baltic Region i DHL Global Forwarding, ville verken bekrefte eller avkrefte det som skjer i toppledelsen i selskapet da vi pratet med han onsdag.

Powered by Labrador CMS