Første godstog fra Zhengzhou til Hamburg

51 containere kom vel fram til Europa etter en 15 dager lang reise.

Publisert Sist oppdatert

Fredag kom det første godstoget fra Zhengzhou i indre Kina fram til Hamburg. DB Schenker er logistikkpartneren til Zhengzhou International Land Port Development and Construction Co., Ltd. – og har stått for alle logistikktjenester utenfor Kina.

- Den voksende kinesiske godstrafikken, samme med skiftet til mer produksjonsintensive industrier i det indre av Kina, gir stort potensial. DB Schenker i Asia har et utmerket utgangspunkt, sier Rüdiger Grube, styreforman i Deutsche Bahn AG.

Zhengzhou er provinshovedstad i Henan, har rundt ni millioner innbyggere og er et stort industri- og transport-knutepunkt, og DB Schenker kan som første internasjonale leverandør bruke den nye forbindelsen.

Togsettet som kom fram fredag, tilbakela den 10.214 kilometer lange strekningen gjennom Kina, Kazakhstan, Russland, Hviterussland og Polen på 15 dager. Det er rekordraskt, og er en stor konkurransefordel sammenlignet med sjøtransport.

Schenker har lang erfaring med togtransporter mellom Asia og Europa, og har siden 1973 fraktet gods på den transibirske jernbanen. Det første toget mellom Beijing og Hamburg gikk i 2008 og siden 2011 har det gått ukentlige tog mellom Kina og Tyskland.