2019 kan bli et nytt år for volumrekord for gods over Larvik Havn sine kaier. Foto: Larvik Havn.
2019 kan bli et nytt år for volumrekord for gods over Larvik Havn sine kaier. Foto: Larvik Havn.

Fortsatt god containervekst i starten av 2019

Larvik Havn spår at de kan komme til å få nok et rekordår for containertrafikk.

Publisert

Antall containere over Larvik havn økte med 19 prosent i første kvartal 2019. Dermed går det mot nok et rekordår innenfor containertrafikk, melder Larvik Havn.

I første kvartal ble det lastet og losset i alt 0,45 millioner tonn gods over Larvik havn, noe som var 13 prosent lavere enn i fjor. Årsaken til dette er mindre steineksport. Containerstatistikken viser imidlertid 22.200 TEUs pr. mars, dette er hele 19 prosent flere containere enn tilsvarende periode i fjor – som var et rekordår.

Antall importcontainere TEU har isolert økt med 32 prosent, mens eksporten er ni prosent høyere enn i 2018.

– Det at vi igjen går mot nye rekordtall for containertrafikken over Larvik havn i 2019, er svært gledelig, sier havnedirektør Jan Fredrik Jonas.

Totalt 19.200 fraktenheter ble transportert med Color Line i årets tre første måneder, en nedgang på to prosent fra året før. I volum tilsvarer dette 38.400 TEU, noe som betyr at trafikken via fergen fortsatt er betydelig større enn via containerhavnen.

143.400 fergepassasjerer reiste over Larvik havn i samme periode, det var sju prosent færre enn i 2018. I fjor var imidlertid påsken i slutten av mars og dermed var denne trafikken med i tallene for første kvartal, bemerker havneadministrasjonen.

Larvik Havn KFs omsetning ble 15,2 millioner kroner i første kvartal 2019, en vekst på fem prosent mot fjorår, og dette henger sammen med utviklingen i trafikken.

Powered by Labrador CMS