Kalmar opplever vekst innen Eco-segmentet, her en elektrisk Kalmar-reachstacker som nylig ble solgt til Helsingborg havn i Sverige..
Kalmar opplever vekst innen Eco-segmentet, her en elektrisk Kalmar-reachstacker som nylig ble solgt til Helsingborg havn i Sverige..

All time high for Cargotec

Materialhåndterings-konsernet Cargotec har lagt bak seg sitt beste halvår noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sto klart da konsernet nylig la frem kvartalsrapporten for andre kvartal som oppsummerte årets to første kvartal. Både driftsresultatet og ordreinngangen var på rekordnivåer.

Fakta: Cargotec

  • Finsk konsern innen materialhåndtering.
  • Har tre ulike salgsdivisjoner, fordelt på Kalmar (materialhåndtering/stor trucker), Hiab (lastebilkraner) og MacGregor (skipskraner).

I første halvår økte ordreinngangen med 6 prosent sammenlignet med fjoråret og endte på 2,525 milliarder euro. Salget (leverte maskiner og servicetjenester) økte med 14 prosent og endte på 1,810 milliarder euro. Servicetjenestene sto for en tredjedel av salgsinntektene.

Cargotec noterte en særlig stor økning i den såkalte Eco-porteføljen, som består av mer miljøvennlige maskinløsninger. I denne kategorien økte salgsinntektene med 32 prosent.

Totalt endte driftsresultatet på 85 millioner euro i første halvår.

Powered by Labrador CMS