BYD T3 har vært en salgssuksess for RSA Bil i Norge.

RSA tar BYD til resten av Norden

RSA blir nå importør for BYD elektriske nyttekjøretøy i alle nordiske land; Sverige, Danmark, Finland og Island.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2020 ble RSA utpekt som importør for BYD elektriske person- og el-varebiler i Norge, og har sammen utviklet en strategi for bilsalg, ettermarked og delesalg. Siden den gang har flere hundre el-varebiler av typen T3 og T6 blitt levert til norske kunder.

BYD har vært på det norske markedet med elektriske varebiler i et år, og på personbilmarkedet siden august 2021. Samarbeidet har vært en suksess, og BYD har på kort tid rukket å etablere seg som en solid konkurrent blant elektriske kjøretøy på det norske markedet.

Nå utvides samarbeidet, og RSA starter opp som importør av BYD elektriske nyttekjøretøy også i Danmark, Sverige, Finland og Island-

Administrerende direktør i RSA Bil Frank Dunvold sikter seg inn på nye markeder med kinesiske BYD.

- Vi er glade for å kunne annonsere enda et steg i samarbeidet mellom BYD og RSA, og vi gleder oss til å videreføre den norske suksessen til flere markeder, sier Frank Dunvold, administrerende direktør i RSA.

Med over et kvart århundres erfaring fra batteriutvikling, er BYD en av verdens ledende produsenter av batterielektriske kjøretøy. Globalt setter BYD stadig nye salgsrekorder, og i 2022 har BYD nådd nye høyder med er enn 100.000 solgte biler per måned. BYD har utarbeidet en langsiktig strategi mot å tilby europeiske bilkjøpere batteridrevne kjøretøy.

- Historien til BYD er utrolig, og forskjellig fra alle andre produsenter. BYD er det eneste «ekte» mobilitetsselskapet på markedet som produserer innovativ batteriteknologi, så vel som batterielektriske kjøretøy som personbiler, varebiler, lastebiler, busser og Skyrail/monorail-løsninger. De nordiske markedene er blant verdens mest elektrifiserte markeder, og passer BYD perfekt som neste skritt i sitt inntog i Europa, legger Dunvold til.

- BYD har hatt imponerende resultater i Norge det siste året, både innen salg av elektriske nyttekjøretøy og elektriske personbiler. Vi tror at BYD har svært gode muligheter til å etablere seg også i de andre nordiske markedene, hvor både interessen og behovet for elektriske kjøretøy øker for hver måned, sier Dunvold.

I tillegg til å importere elektriske nyttekjøretøy, har RSA og Norge vært pilotland til å selge BYD personbiler i Europa. I august 2021 lanserte RSA helelektriske BYD Tang SUV – en stor, elektrisk familiebil med firehjulstrekk, et eksklusivt design og 7 seter som standard.

BYD Tang har vært en suksess på det norske markedet, med over 1.500 biler kundesolgte biler på få måneder

Powered by Labrador CMS