Bulk Infrastructure har både tomten og skal oppføre bygget for Hesselberg.
Bulk Infrastructure har både tomten og skal oppføre bygget for Hesselberg.

Hesselberg først på nytt logistikkområde

Etter lang driftstid på Økern har Konsernet med blant annet Hesselberg Maskin AS og Hesselberg Truck AS vokst ut av sine lokaler, og investerer nå i et gigantbygg på Bulk Park Lindeberg.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bulk Infrastructure AS som utvikler området, står for oppføring av konsernets nye kontorer, lager og verksted på Lindeberg.   

 - Dette gleder vi oss voldsomt til, sier Administrerende direktør Kai Paulshus i AS Sigurd Hesselberg.

Hesselberg startet i 1897 og er en komplett maskinleverandør med store agenturer som Komatsu, Linde, Manitou og Bomag.

Ferdig 2020

Det nye bygget på hele 16.000 m2 skal stå klart i løpet 1. halvår 2020. På tomten som er på  ca. 40 mål skal alt av verksted, delelager, administrasjon og maskinlager fra Hesselberg Maskin og Hesselberg Truck flyttes inn under ett og samme tak.

  - Vi har gjort grundige vurderinger i markedet, men fant tidlig ut at Bulk Infrastructure AS, som satt på eiendommen, hadde lokaliseringen, erfaringen og kompetansen vi ønsket for et videre samarbeid om nytt bygg, sier Administrerende direktør Kai Paulshus.

Flytt fra sentrum

Peder Nærbø i Bulk Infrastructure mener Hesselberg har gjort det eneste rette på flere områder.

På jordene mellom E6 og jernbanen - like sør for Kløfta - kommer Bulk Park Lindeberg.
På jordene mellom E6 og jernbanen - like sør for Kløfta - kommer Bulk Park Lindeberg.

- Hovedstaden vår trenger at flere store bedrifter flytter ut fra sentrum og heller frigjør plass til boliger i sentrumsnære strøk. Vi er skråsikre på at Hesselberg vil oppnå bedre logistikk internt og for kundene sine ved denne beslutningen, sier Nærbø.

Nærbø mener ved å flytte logistikk ut av indre bykjerner vil dette medføre økt lønnsomhet for bedriftene samt gi mindre trafikk i sentrum. Han mener det er viktig for miljøet at denne type virksomheter ligger optimalt for at transporten skal bli kortest mulig og dermed begrense CO2 utslippene.  Lokasjon på Lindeberg gir derfor besparelser på transportkostnader og miljø for bedriftene som etableres der.

- Fra et miljø og bedriftsperspektiv er dette en vinn-vinn situasjon, sier Nærbø.

Lindeberg-området er på nesten 200 mål og har tilknytning til jernbanestasjon.
Lindeberg-området er på nesten 200 mål og har tilknytning til jernbanestasjon.

På Lindeberg er Bulk i ferd med å utviklet et helt nytt stort logistikkkområde. 

Nytt demo-område

På den nye tomten vil Hesselberg sine kunder kunne komme og teste ut maskiner på et helt nytt demo-område både ute og inne. Nybygget på Sørum vil være godt synlig langs E6, med Lindeberg stasjon som nærmeste togstasjon.

- Våre aksjonærer har vært på jakt etter tomt en stund og hovedutfordringen har vært å finne en tomt som var stor nok for våre behov. Nå vil vi være godt plassert langs E6 på vei opp til Gardermoen og har den plassen vi trenger. Vi gleder oss til å flytte inn i et topp moderne bygg som er tilpasset vår drift og vår planlagte vekst og utvikling. Dette er et bygg for fremtidens Hesselberg, sier Administrerende direktør Kai Paulshus hos Hesselberg.

Powered by Labrador CMS