Jungheinrich lover at hver oppussede brukte truck, blir i like god stand som en ny, både teknisk og visuelt.

Åpner ny fabrikk for brukte trucker

Økt etterspørsel gjør at Jungheinrich åpner sin andre fabrikk for renovering av trucker.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jungheinrich åpner sitt andre oppussingsanlegg for brukte trucker, i Ploiești i Romania. Anlegget blir 5000 m² stort, og skal ifølge truckprodusenten dekke økt etterspørsel etter brukte gaffeltrucker.

I Ploiești vil brukte elektriske palletrucker av typen EJE og elektriske motvektstrucker av typen EFG bli totalrenovert for det europeiske markedet, opplyser Jungheinrich i en pressemelding.

Jungheinrich kaller sine brukte og renoverte trucker for Jungstars. Hamburg-produsenten lover at Jungstars-truckene er så gode som nye etter renovering. Hovedtyngden av renoveringen foregår i dag ved Jungheinrichs anlegg i Dresden. Ved å åpne det nye brukttruckanlegget øker Jungheinrich kapasiteten på dette området med 25 prosent innen 2025.

– Den generelle bærekraftstrenden vi opplever blir gjenspeilet i den stadig økende etterspørselen etter våre industrielt renoverte brukte gaffeltrucker. De er en god løsning, spesielt for miljøbevisste kunder, fordi vi ved å renovere brukt utstyr sparer cirka 80 prosent CO₂ sammenlignet med nyproduksjon. Under koronapandemien tyr mange prisbevisste kunder til de rimeligere, men svært solide brukte truckene som er optimale for middels intensitet, eller som beredskapstrucker, sier Tino Alban, som er anleggssjef ved brukttruckanlegget i Dresden.

Jungheinrich setter alle renoverte trucker i topp stand, teknisk og visuelt. Mens komponenter som rammer, motorer og girkasser blir overhalt, blir alle sikkerhetsrelevante og slitte komponenter erstattet med originale reservedeler. Ved å renovere på en ressurs- og energibesparende måte, forlenger Jungheinrich livssyklusen til gaffeltruckene med to til tre driftsperioder samtidig som bruken av nye deler blir redusert. Jungheinrich opplyser at de oppnår en gjenbrukskvote på 94 prosent per gaffeltruck.

– Den gjennomgående høye kvaliteten på oppussingsprosessen gjør våre Jungstars til førsteklasses brukttrucker. De kombinerer økologiske, økonomiske og tekniske fordeler og tilbyr dermed et ytelsesspekter som er unikt på markedet, sier Alban.

Mens oppussingen av alle palletrucker av typen EJE og motvektstrucker av typen EFG finner sted på fabrikken i Ploiești, er Dresden ansvarlig for oppussingen av alle andre brukttrucker i tillegg til systemtruckene. Brukte gaffeltrucker fra alle europeiske salgsavdelinger blir levert til disse fabrikkene for oppussing. I Asia har Jungheinrich tilsvarende fabrikker i Bangkok og i Qingpu i Kina.

Powered by Labrador CMS