Generalsekretær Trond Jensrud i Yrkestrafikkforbundet reagerer kraftig på Ap-leder Jonas Gahr Støres utsagn om Brings ansettelse av sjåfører.

Reagerer på Støres forsvar av Bring Trucking

– Ansettelse av slovakiske lastebilsjåfører er en del av det moderne Europa.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det uttalte Arbeiderpartilederen, Jonas Gahr Støre, som forsvarte Bring Trucking i partilederdebatten på NRK tirsdag kveld.

Yrkestrafikkforbundet reagerer kraftig på utsagnet.

- Bring Trucking er symbolet på det fagbevegelsen i Europa ønsker seg bort fra. Derfor er det trist hvis Støre virkelig mener at de representer det moderne Europa, sier Trond Jensrud, generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet.

- Det er det moderne Europa, svarte Jonas Gahr Støre i Debatten 28. mai, da han ble spurt om hva han syntes om at statlige Bring ansetter slovakiske sjåfører til utelukkende å kjøre i Skandinavia.

Uakseptabelt

- Det er hverken moderne eller akseptabelt at godssjåfører som stort sett kjører i de skandinaviske landene får slovakisk lønn. På denne måten bidrar den norske stat til sosial dumping, sier Jensrud.

Han viser til at det danske fagforbundet 3F har gått til rettsak i Danmark nettopp på denne bakgrunn.

Jensrud viser til Postens konsernsjef Tone Wille som i Dagsavisen 22. oktober 2018 bekreftet at sjåførene i Bring Trucking får slovakisk lønn, bortsett fra når de er på kabotasjeoppdrag i Norge. Det betyr at sjåfører som kun kjører i Skandinavia får lønnsbetingelser fra Slovakia, hvor de ikke utfører arbeid.

- Støre har helt rett i at det trengs langt flere og mer effektive kontroller at utenlandske kjøretøy på norske veier. Men jeg håper virkelig at han ikke ønsker å forsvare Bring på den måten det framkom i debatten, understreker Jensrud.

Powered by Labrador CMS