Terminalen blir liggende strategisk midt i Syd-Sverige, to timer fra Göteborg, tre timer fra Malmö og snaut fire timer fra Stockholm.
Terminalen blir liggende strategisk midt i Syd-Sverige, to timer fra Göteborg, tre timer fra Malmö og snaut fire timer fra Stockholm.

Bring bygger ny stor terminal i Jönköping

Bring styrker sin satsing i Sverige og bygger sin nest største terminal i Norden i Jönköping.

Publisert Sist oppdatert

Bring styrker sin satsing i Sverige og bygger sin nest største terminal i Norden i Jönköping, rundt 13 mil øst for Göteborg.

– Terminalen i Jönköping er navet i vår svenske virksomhet. For å kunne fortsette å vokse trenger vi å øke kapasiteten vår i Jönköping med en ny terminal. Den nye terminalen blir vår største og mest moderne i Sverige, sier Hanna Jonasson, driftssjef i Bring Sverige.

Den nye terminalen blir liggende i Södra Stigamo, på et område rett ved motorveien E4, og blir på rundt 32.000 m². Når terminalen står klar i begynnelsen av 2025, skal den kunne håndtere tre ganger så mange pakker som dagens anlegg. Det vil også være mulig å utvide terminalen videre på samme tomt.

De siste fire årene har Brings pakkevolumer økt med 250 prosent i Sverige, og det Posten Norge-eide selskapet har stor tro på fortsatt vekst – spesielt fra netthandel.

Når det bygges nytt, investeres det også i moderne teknologi, samt å øke andelen leveringer som skjer med elektriske kjøretøy.

– Vi ruster oss for å ta i bruk mange flere elbiler enn det vi har i dag. Vi har en tydelig ambisjon om at om to år så skal alle våre leveranser i Sverige være fossilfrie – så på den nye terminalen blir det flere ladepunkter enn på noen annen terminal vi har i Sverige, sier Jonasson.

Bring kan i dag levere fossilfritt til rundt seks millioner av Sveriges 10,5 millioner innbyggere. Taket vil også dekkes av solceller som gir 500 kW

 

Powered by Labrador CMS