Frigoscandia AB driver et nettverk for temperert logistikk i Sverige og internasjonalt. Det omfatter transportmidler for temperert transport, kjøl- og fryselager, samt terminaler tilpasset for transport av varer i et temperaturkontrollert nettverk.
Frigoscandia AB driver et nettverk for temperert logistikk i Sverige og internasjonalt. Det omfatter transportmidler for temperert transport, kjøl- og fryselager, samt terminaler tilpasset for transport av varer i et temperaturkontrollert nettverk.

Posten selger Frigoscandia

Det Posten-eide selskapet Frigoscandia AB (tidligere Bring Frigo AB) i Sverige selges til det tyskbaserte investeringsselskapet Mutares.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Posten Norge AS og Mutares signerte i torsdag en avtale om salg av aksjene i Frigoscandia AB. Salget forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet i Sverige.

Frigoscandia AB ble grunnlagt i 1948 og er markedsleder innen temperert logistikk i Sverige og driver et internasjonalt nettverk i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Nederland og Frankrike. Selskapet opererer 25 lagre og terminaler i Sverige og Norge, på tvers av sine tre segmenter innenlands transport, internasjonal transport og lager. Frigoscandia AB har nylig gjennomgått et navnebytte fra tidligere Bring Frigo AB. Selskapet har hovedkontor i Helsingborg.

Investeringsselskapet Mutares ser store muligheter i Frigoscandia-konsernet fremover. Oppkjøpet er Mutares andre svenske investering i november. Selskapet er tenkt å styrke vare- og tjenestesegmentet som en ny plattforminvestering med flere tilleggsmuligheter i Norden og Fastlands-Europa.

- En lang og spennende reise har fått en vellykket slutt og vi vant over betydelig konkurranse. Inntektsstørrelsen, markedet, driften og mentaliteten til organisasjonen passer perfekt til Mutares DNA. Vi er glade for å endelig bekrefte kjøpet av Frigoscandia AB, sier Johannes Laumann, CIO i Mutares SE &Co.

KGaA Frigoscandia AB mener Mutares er godt posisjonert for å ta selskapet videre og forbedre- og utvikle virksomheten videre i et konkurranseintensivt marked.

- Vi tror Mutares vil bli en god eier som har gode forutsetninger for å utvikle virksomheten videre, sier Thomas Tscherning, styreleder i Frigoscandia AB og konserndirektør i Posten-konsernet.

- Vi ser frem mot å fortsette å utvikle Frigoscandia AB som et sterkt spesialistselskap innen matlogistikk, og sammen med Mutares realisere vår ambisiøse forretningsplan i den hensikt å møte våre kunders behov. Med nye utviklede tjenester for en bærekraftig verdikjede vil vi forsterke vår posisjon som den ledende aktøren i Norden, sier Peter Haveneth VD Frigoscandia AB.

Frigoscandia AB driver et nettverk for temperert logistikk i Sverige og internasjonalt. Det omfatter transportmidler for temperert transport, kjøl- og fryselager, samt terminaler tilpasset for transport av varer i et temperaturkontrollert nettverk. Frigoscandia AB har en omsetning på om lag 2,5 mrd. svenske kroner og har ca. 1000 ansatte.

Powered by Labrador CMS