Kontinental hub i Brevik

CargoNet, DFDS Seaways og North Sea Terminal etablerer ny intermodal løsning i Brevik.

Publisert Sist oppdatert

Hub´en innebærer at norsk gods får stadig mer vind i seilene på seilasen til kontinentet. Samarbeidet omfatter en direkte togpendel Brevik-Bergen og Brevik-Oslo som kobles direkte med en short-sea rute til England og kontinentet.

Ukentlig tilbud

CargoNet etablerer i september et fast ukentlig togtilbud på de nevnte togpendlene. Togets avgangstider vil være tilpasset DFDS Seaways’ short-sea forbindelse til kontinentet og England. North Sea Terminal har ansvaret for omlasting fra sjø til jernbane i Brevik.

Tilbudet vil være et miljøvennlig intermodalt tilbud for trailere og containere fra BeNeLux og England med videreforbindelse på tog til hele Norge. I tillegg til gode ledetider på Bergen og Oslo, kan hele CargoNets nettverk nås via Alnabru.

Stor interesse

- Vi har registrert stor interesse for togløsninger fra spesielt Bergen til Brevik. Med dette tilbudet vil våre kunder i tillegg få et godt jernbanealternativ kombinert med en short-sea løsning fra både kontinentet og England til hele Norge, sier administrerende direktør Arne Fosen i CargoNet.

David Forsberg i DFDS Seaways kommenterer det nye tilbudet på følgende måte:

- Vår målsetting er å finne løsninger som gir merverdi for våre kunder. Samarbeidet med CargoNet har medført at vi tilbyr markedet et kostnadseffektivt alternativ mellom UK og Bergensområdet. Målsettingen på sikt er å utvikle konseptet med ytterligere destinasjoner i Norge, og på den måten styrke vår trafikk til Brevik.

- Brevik er en god plassering for et intermodalt hub i Norge. Regionen har store volumer inn fra utlandet, samtidig som det produseres mye for eksport. Sjø, bane og vei møtes i Brevik, og gir oss et meget godt utgangspunkt, sier Steinar Heia i North Sea Terminal.

Knutepunkt

Brevik Havn har i mange år tilbudt rask og effektiv ro/ro transport fra Oslofjordregionen til og fra sentrale deler av Europa og England. Breviksterminalen/North Sea Terminal er en av Norges største ro-ro-terminaler.

Breviksterminalen har nærhet til E18 og direkte jernbanetilknytning.