Verdens største til Blue Water

N.C. Nielsen har levert verdens største reachstacker, med en kapasitet på 152 tonn, til Blue Water Shipping.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Reachstackeren er levert til Blue Water Shipping i Esbjerg i

Fakta om verdens største reachstacker

Løftekapasitet: 152 tonn på kroken

Egenvekt: 121 tonn

Bredde: 4,90 meter

Lengde: 15 meter (med nedslått bom)

Akselbredde: 11,20 meter

Løfter 15,40 meter i høyden

Dekkhøyde: 2,10 meter

Spesialbygd Konecranes 4545

Danmark. Reachstackeren er nå tatt i bruk på havneområdet i Esbjerg, der den lett flytter vindmølletårn, naceller og annet stort gods, opplyser N.C. Nielsen i en pressemelding.

- Nå kan vi selv ta hånd om de tyngste løfte- og transportoppgavene ved at vi kombinerer maskinene våre til de forskjellige oppgavene. Vi kan f.eks. løfte opp til 250 tonn med verdens største reachstacker i den ene enden, og en av våre 100 tonn reachstackere i den andre, eller kjøre med ekstremt tunge varer hengende på kroken. Dette gjør at vi er klare til framtidens transportoppgaver forteller Søren Messmann, General manager i Port Services Division hos Blue Water Shipping.

Maskinen er en ombygd Konecranes 4545 og kan løfte 152 tonn på kroken. Den er utviklet som et samarbeid mellom N.C. Nielsen og Blue Water Shipping.

Store krav til maskinens ytelse skulle oppfylles, og de tekniske spesifikasjonene ble definert i samarbeid med Blue Water Shippings kunder i vindmøllebransjen. De stadig større og tyngre vindmølledelene, jordens bæreevne på opplagringsplassen, nye løftetyper og ønske om at kroken skulle kunne nå helt ned til bakken var blant de tekniske utfordringene.

Søren Messmann, General manager i Port Services Division hos Blue Water Shipping.

- Vi har hatt et fantastisk godt samarbeid med N.C. Nielsen. Vi har hatt et åpent, felles og konstruktivt utviklingsarbeid med en mengde ideer på bordet. N.C. Nielsen har vært flinke til å ta tak ideene og få de omsatt til tekniske løsninger. Utgangspunktet har vært at det ikke er noen begrensninger, og denne tankegangen flytter grensene for hva det er som er mulig forteller Søren Messmann fra Blue Water Shipping.

Et innovativt utviklingssamarbeid mellom N.C. Nielsen og Blue Water Shipping har skapt verdens største reachstacker, som nettopp ble satt i drift på havneområdet i Esbjerg. Den blåmalte kjempemaskinen bidrar med en løftekapasitet på 152 tonn på kroken, slik at den kan løfte tungt gods på opptil 250 tonn sammen med andre reachstackere.

N.C. Nielsen har tidligere utviklet bomsterke reachstackere til vindmøllebransjen med en løftekapasitet på 110 tonn.

- Det meste er oppskalert i forhold til tidligere. Sammen med våre ingeniører og konstruktører har vi jobbet intenst med å finne formelen til verdens største reachstacker. Det har lykkes i et innovativt samarbeid med Blue Water Shipping, der vi har vært nødt til å oppfylle de tekniske spesifikasjonene og imøtegå veldefinerte ønsker om maskinens formål. Det handler om å gjøre det kompliserte enkelt forteller teknisk direktør Per T. Nielsen hos N.C. Nielsen.

Powered by Labrador CMS