Erna Solbergs nye trepartiregjering lover store forbedringer innen transport og samferdsel. Foto: Per Dagfinn Wolden

Erna & co angriper ulovlig kabotasje

Den nye blå-grønne regjeringen slår utvetydig fast at de aktivt skal motarbeide liberalisering av kabotasjeregelverket og ulovlig kabotasje.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Dette er et viktig gjennomslag for NLFs arbeid over lang tid og også en skikkelig oppfølging av løfter både Høyre og Frp ga i valgkampen. NLF er meget godt fornøyd, sier adm. direktør Geir A. Mo i Norges Lastebileier-Forbund (NLF).

NLFs foreslåtte "Transportpoliti" kommer også et steg nærmere oppfyllelse i den nye plattformen. Regjeringen lover å styrke det formaliserte samarbeidet mellom håndhevingsmyndighetene for å sikre økt og målrettet kontroll av transportnæringen langs vei, i bedrift og terminal.

- Den nye regjeringen ser ut til virkelig å bedre konkurransevilkårene for norsk transportnæring, sier en svært godt fornøyd Mo.

Sikrer forpliktelser

Han viser til at regjeringsplattformen også slår fast at de skal «sikre at utenlandske vogntog skal forplikte seg til å betale bompenger og andre avgifter».

- Det fremstår litt uklart hva som menes med dette punktet og vi er spent på oppfølgingen. Partiene har vært tydelige på at de er enig med NLFs krav om forhåndsbetalt/kredittkortbetalt bombrikke, og da synes vi vel at det kunne stått helt tydelig i plattformen. Men vi er avventende til hvilke tiltak den nye regjeringen vil sette inn for å sikre dette. Det er en svært viktig sak for næringen og NLF kommer til å henge på kontinuerlig for å følge opp dette punktet, sier blant annet Geir A. Mo.

Powered by Labrador CMS