Jakob Hatteland (til høyre) og Ingvar Hognaland er de første norske medlemmene av Logistics Hall of Fame.

AutoStore-pionerene valgt inn i Logistics Hall of Fame

Jakob Hatteland og Ingvar Hognaland er fedreparet bak AutoStore-eventyret. Nå hylles de i Tyskland.

Publisert

29. november blir Jakob Hatteland (72) og Ingvar Hognaland (68) innlemmet i Logistics Hall of Fame. Logistics Hall of Fame ærer internasjonale innovatører som har gjort en fremragende innsats innen videreutvikling av logistikk og supply chain management.

Om innlemmelsen av Hatteland og Hognaland skriver Logistic Hall of Fame:

«De to nordmennene kan hevde å ha gjenoppfunnet og kommersialisert lagerhold med AutoStore-systemet. Det grunnleggende prinsippet innen automatisert kubelagring er av de viktigste innovasjonene innen moderne logistikk, og har etablert seg globalt som standarden og forbildet innen høyeffektiv og automatisert lagring av smågods.»

– På overtid

– Innlemmelsen av de to nordmennene i Logistics Hall of Fame er på overtid. Hognaland oppfant det automatiske kubelageret og videreutviklet det til et perfekt system som i dag har mer enn 1600 patenter. Hatteland er en del av logistikkhistorien fordi han trodde på suksess for systemet i årevis og bygget opp et nettverk av utvalgte internasjonale distributører som har gjort AutoStore til en global bestselger, sier Anita Würmser, leder av juryen.

Juryen består av 70 kjente bransjepersonligheter innen forskning, politikk, media og forretningsverdenen.

På 1980-tallet bygget Jakob Hatteland opp elektrogrossisten Hatteland Electronics. På 1990-tallet kom hans teknologiske sjef Ingvar Hognaland på ideen om den plassbesparende kubelagrings-løsningen vi i dag kjenner som AutoStore. I 1996 grunnla de to AutoStore som et teknologiselskap i Nedre Vats

Etter lansering av den første AutoStore-roboten for internt bruk i 2002, så Hatteland det globale potensialet is systemet og bestemte seg for å kommersialisere satsingen fra 2004. I dag er mer enn 1250 AutoStore-anlegg i drift hos rundt 900 selskaper i 50 land.

Med Bezos og Schenker

Hatteland og Hognaland vil offisielt bli innlemmet i Logistics Hall of Fame under en gallamottagelse 29. november i Berlin. De to blir de første norske som blir innlemmet i dette æresgalleriet, som blant annet har medlemmer som Gottlieb Daimler, Amazon-sjef Jeff Bezos, Henry Ford og Gottfried Schenker.

Powered by Labrador CMS