AutoStore har4 opplevd en voldsom vekst de siste årene, og omsatte i 2019 for 1,7 milliarder kroner.
AutoStore har4 opplevd en voldsom vekst de siste årene, og omsatte i 2019 for 1,7 milliarder kroner.

AutoStore verdsatt til 65 milliarder kroner

Japanske Softbank kjøper 40 prosent av norske AutoStore. Prisen verdsetter det norske robotselskapet til 65 milliarder kroner.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Softbank betaler 2,8 milliarder dollar, rundt 23,8 milliarder kroner, for de 40 prosentene av Autostore. Det setter verdien til AutoStore til 7,7 mililarder dollar, eller 65 milliarder kroner.

AutoStore har fortsatt sitt hovedkontor i Nedre Vats i Rogaland, der Ingvar Hognaland en dag for 25 år siden silte seg selv spørsmålet om hva det er mest på et lager. Svaret var selvsagt luft, og dermed fant han opp AutoStore-systemet for å prøve å gjøre noe med det.

I dag har AutoStore levert mer enn 600 robotinstallasjoner og 20.000 roboter i 35 land.

- Vi ser AutoStore som en grunnleggende teknologi som muliggjør rask og kostnadseffektiv logistikk for selskaper verden rundt. Vi gleder oss til å jobbe med AutoStore for å aggressivt vokse i markedene og i verden, sier Masayoshi Son, styreformann og CEO i SoftBank Group Corp.

Softbank er et japansk konglomerat som driver utstrakt investeringsvirksomhet gjennom sine Vision Fund I og II.

- Vi gleder oss over å få med SoftBank på AutoStore-laget, mens vi fortsetter reisen for å automatisere alle handel og levere klasseledende automasjonsløsninger til våre kunder. vår investeringsgruppe i verdensklasse har eksepsjonell erfaring fra mange ulike markeder og vi er svært glade for å ha SoftBanks lederskap og støtte på en global skala, spesielt med tanke på vår visjon for vekst i Asia-Stillehavsregionen, sier CEO i AutoStore, Karl Johan Lier.

Askjene SoftBank kjøper kommer fra Thomas H. Lee Partners, L.P. og EQT Private Equity samt andre aksjonærer. Thomas H. Lee Partners vil fortsatt være AutoStores største aksjonær.

Autostore hadde i 2019 en omsetning på 1,7 milliarder kroner og et resultat før skatt på 750 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS