Illustrasjon nytt lager for Statnett i Skien
Illustrasjon nytt lager for Statnett i Skien

Nytt lager i havna

Peab bygger nytt lager for Statnett i Skien havneterminal.

Publisert

Totalentreprisen for det 3600 kvadratmeter store lagerbygget og en sjøkai på 12x40 meter er på 84 mill. kroner.

Prosjekteringen er allerede i gang, og byggearbeidene starter i begynnelsen av mai. Det er beregnet rundt 10,5 måneders byggetid.

− Prosjektet bidrar til å befeste vår posisjon som en betydelig aktør i Grenlandsområdet. Vi er svært takknemlige for tilliten Statnett har gitt oss ved denne tildelingen, og ser frem til produksjon og levering av et nytt flott næringsbygg fra Peab, sier regionsjef Terje Kaasa Larsen i Peab i en pressemelding. 

Et knutepunkt

Terje Kaasa Larsen
Terje Kaasa Larsen

Skien er valgt som lokasjon, både på grunn av god geografisk plassering for å komme til med båt og bil, samt enkel tilgang til store deler av Østlandet.

− Peab har levert et godt tilbud på utførelse av de planlagte arbeidene, og vi ser frem til et godt samarbeid i prosjektgjennomføringen, sier prosjektleder Torgrim Dale i Statnett.

Spennende prosjekt

Peabs prosjektleder Rune Haugen ser frem til å komme i gang med prosjektet, som han synes inneholder flere spennende elementer.

− For det første skal vi oppføre et høyt lagerbygg, som blir rundt 20 meter på det høyeste. Samtidig går deler av prosjektet ut i sjøen, med blant annet peling og betongarbeider. Dette er et prosjekt vi gleder oss veldig til å gå i gang med, sier Haugen.