- Har drømmeferie hver sommer

Møt sjefen for KGH Customs Services, Anita Graff, «Etter kontortid».

Publisert Sist oppdatert

 Navn: Anita Graff

Aktuell som: COO og dCEO i KGH Customs Services
I arbeidstiden treffer du meg på: Et av våre kontorer i Norge, Sverige, Danmark, Østerrike, Tyskland, Belgia eller Nederland. Eller på veien et sted midt i mellom..

På CV'n:

Alder: 49
Stilling:  COO og dCEO i KGH Customs Services
Oppvokst: På Ski, 2 mil syd for Oslo
Karrierebakgrunn:  Begynte i Tollvesenet som tollaspirant i 1983, og ble etter hvert utdannet toller. Det ble det 27 fantastisk spennende år i Tollvesenet. Avsluttet min karrierer der i 2010, jeg var da underdirektør og næringslivsdirektør. Startet i KGH som adm dir for Nordic i 2010, og gikk deretter over i ny stilling som COO og dCEO i mai 2012.
Sivil status: Gift med Hans Fredrik siden 1985. To sønner; Joachim 27 og Michael 23.
Fritidsinteresser: Fjell og friluft, med eller uten ski på bena.  Jeg er glad i å holde meg i form, helst med løpeturer ute. Er også glad i å lese og å reise.

 10 kjappe:

Hva fyller du helst helgen med? 
Turer i skogen, og lange middager med god mat og godt drikke, familie og gode venner.

Det beste med jobben min? 
Det er fantastisk spennende og lærerikt å få være med å videreutvikle KGH! Mange gode og svært dyktige kollegaer har jeg også.  Vi ekspanderer stadig både i eksisterende land og til nye land, så det blir mange døgn på reise gjennom året. Jeg synes kombinasjonen av ledelse og utvikling av egen organisasjon samt dialog med kunder er en flott kombinasjon. Aldri en kjedelig dag på jobb!

Hvor går drømmeferien?
Jeg har drømmeferien hver sommer! Vi ferierer med sønner og svigerdatter i Provence, det har vi gjort de siste 12 årene.

Du kan se ett program på TV. Hva velger du?
Nyheter.

Jobbmessige høydepunkt siste år?
Vi har gjennomført omfattende restrukturering av vår virksomhet, både organisatorisk og prosessmessig. Kvalitet og kompetanse har stått i fokus, og målet er å kunne tilby enda bedre service og komplette tjenester til våre kunder. Prosjektet New Nordic er sluttført, nå er vi midt i prosjektet New Europe som har samme mål.

Tittelen på førstesideoppslaget du helst vil lese i VG?
Veksten i europeisk økonomi høyere enn antatt – eurokrisen er avblåst

Tittelen på førstesideoppslaget du helst vil lese i MT?
”Kvalitet og kompetanse lønner seg - KGH kåret til årets bedrift”

Du blir diktator i Norge for et år. Hva ville du gjort?
Jeg ville prioritert forskning og utdanning. I dag lider flere skoler og universiteter under manglende bevillinger, dette vill jeg gjort noe med. Forskning skulle også fått høyere bevillinger, og Norge skulle blitt et foregangsland innen forskning på liv og helse. Tett dialog mellom næringsliv og myndigheter skulle legge til rette for gode og forutsigbare rammevilkår for næringslivet, og EØS-avtalen skulle blitt reforhandlet. Som Ski-beboer ville jeg sett til at dobbeltsporet til Ski ble realitet så snart som mulig.  

Hva er logistikkbransjens største utfordring de nærmeste årene? 
Vår bransje har mange av de samme utfordringer som andre bransjer, og det høye kostnadsnivået i Norge gjør at vi også fremover må ha høyt fokus på effektivitet og innovative løsninger. Dialogen mellom vår bransje og ulike offentlige myndigheter bør bli enda bedre.

Ja eller Nei til EU?
Nei. Jeg har sett EU fra innsiden gjennom arbeid i ulike komiteer og prosjekter. Utvidelsen av EU skaper store forskjeller mellom landene og det blir vanskeligere og vanskeligere å komme frem til felles løsninger. Byråkratiet i EU koster for mye, og vi klarer oss fint utenfor. 

Tidligere «Etter kontortid»:

Adm. dir. NHO Logistikk og Transport, Region Øst, Kjell Arne Eloranta: «Valgløftene innenfor samferdsel innfridd»
Kardex Remstar-sjef Ole Sverre Spigseth: - Jeg vil gjerne bli actionhelt
NIMA-leder Lena Frøyland Larsson: - Innkjøperne har mer makt enn de er klar over
Hovedstyreleder i Logistikkforeningen Cato Hoberg: Jeg er en ekte nerd
MT-redaktør Glenn Lund: - Liverpool vant Premier League