Bilde fra venstre: Lettbutikk-gründer Kim Kåsene, investor Jens Rugseth og ny styreleder Tom Hauge. .

IT-investor inn i netthandels-3PL

Karbon Invest signerte nylig en avtale der de går inn som betydelige medeiere i logistikkselskapet Lettbutikk AS.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lettbutikk er en relativt fersk 3PL-aktør som ekspederte sin første pakke i 2016. Selskapet har vokst i takt med netthandelen, og får nå Karbon Invest med IT-investoren Jens Rugseth i spissen inn på eiersiden.

Målet med emisjonen er å rigge Lettbutikk for fortsatt vekst og bidra til internasjonal ekspansjon, opplyser Lettbutikk i en pressemelding.

- Med en industriell partner som Karbon Invest får vi finansielle muskler til å vokse videre i et marked med kjempepotensial i Norge, Norden og Europa. Nå kan vi virkelig skyte fart, investere i nye lagre og ruste opp organisasjonen vår slik at vi blir i stand til å håndtere en halv milliard i omsetning mot de 70 millionene vi budsjetterer for i 2021, sier Kim Kåsene som er daglig leder, gründer og deleier i Lettbutikk.

- Kompetansehus

Lettbutikks erklærte visjon er å gjøre hverdagen så enkel som mulig for nettbutikkene, og å gi små aktører tilgang til konkurransedyktige drifts- og fraktpriser.

– Jeg pleier å si at vi er et kompetansehus for netthandel. Vi besitter betydelig erfaring som gir merverdi for kundene våre, og vi har hjulpet flere av dem både med å bygge nettsider, utvikle integrasjoner og få betalingsløsninger til å fungere. Hele tiden jobber vi med automatisering, forenkling og effektivisering for øyet. Det er nok en kombinasjon av at netthandelsbransjen opplever en enorm vekst, at vi har en forretningsmodell som kan skaleres internasjonalt, og de digitale løsningene våre som har gjort oss attraktive for Karbon Invest, fortsetter Kåsene.

Neste fase i Lettbutikks vekststrategi er å hente inn flere større kunder, samt å utvikle en crossborderløsning som vil effektivisere netthandel over landegrensene innen Norden ved å gjøre denne typen handel langt mer automatisert og smidig enn den er i dag.

Ny styreleder

For å styrke den strategiske satsningen har selskapet engasjert Tom Hauge som styreleder. Hauge har lang fartstid i norsk næringsliv, blant annet som mangeårig administrerende direktør i CGI Norge, et tydelig tegn på retningen Lettbutikk tar.

– Med Tom Hauge som styreleder og Jens Rugseth på eiersiden gjennom Karbon Invest, står vi godt rustet til å vokse og bli den foretrukne logistikkpartneren for nettbutikker både i Norge, Norden og Europa for øvrig, sier Kim Kåsene.

Powered by Labrador CMS