Logistikk Inside møtte Jacques Biette, Product Manager for On-demand-production i Schenker., ved Schenkers internasjonale hovedkvarter i Frankfurt i september 2022. Her viser han en reservedel som er hentet ut fra virtuelt lager og laget ved hjelp av additive manufacturing.

Har 3D-printet over 100.000 reservedeler

Deutsche Bahn har siden 2015 omfavnet 3D-printing og passerte i fjor 100.000 reservedeler innen vedlikeholdsdivisjonen i konsernet.

Publisert Sist oppdatert

Ekstern video på YouTube. .Kilde: Deutsche Bahn.

I sin årsrapport som ble lagt frem torsdag lister Deutsche Bahn opp en rekke milepeler. En av de mest interessante fra et logistikkperspektiv er at DB Group i 2023 nådde en milepæl på 100.000 reservedeler som ble produsert med 3D-utskriftsteknologi. Dette er kun deler som er produsert for intern bruk. I tillegg har DB Schenker en egen «print-on-demand»-tjeneste. 

Og del nummer 100.000 var heller ikke noen liten del, men et girkassehus for rangeringslokomotiver. Med et volum på nesten 1 kubikmeter og en vekt på formidable 570 kg, var dette også den største og tyngste 3D-utskriftsdelen som DB-gruppen bruker, opplyser selskapet i årsrapporten.

Den kan du laste ned her (kun tysk utgave). 3D-printingen er nevnt på side 163 i rapporten. 

Powered by Labrador CMS