Krever gigantvogntog til Trondheim

Schenker vil bruke 25,25-metringer på E6 mellom Oslo og Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Logistikkselskapet krever at tillatelsen til å kjøre modulvogntog fra Oslo til Lillehammer utvides til Trondheim, selv om dette kan utkonkurrere godstrafikken med tog på Dovrebanen.

Kriseløsning

– Første halvår i år så har Dovrebanen vært stort sett ute av drift 30 av 200 dager. Vi frykter Dovrebanen skal bryte sammen når høsttrafikken setter i gang for alvorlig og mye gods skal fraktes mellom Trondheim og Oslo. Da vil vi stå der uten bane, sier kommunikasjonssjef i Schenker, Einar Spurkeland.

Han viser også til at hyppige driftsproblemer på Dovrebanen med stans i togtrafikken fører til store kostnader for næringslivets transporter.

- Schenker foretrekker å bruke godstog og setter all godset fra Alnabru i Oslo på toget såfremt at toget går, sier Spurkeland.

Forstår kravet

Jernbaneverket har forståelse for at transportselskapet Schenker AS ønsker å ta i bruk modulvogntog for å frakte gods mellom Oslo og Trondheim.

– Jeg har forståelse for at Schenker vurderer alternative løsninger. De har blitt rammet hardt av problemene som har vært på Dovrebanen med både flom, solslyng og andre hendelser som har ført til stengning, sier pressevakt i Jernbaneverket, Harry Korslund til NRK.

Powered by Labrador CMS