Torstein Magelssen fratrådte som PR-sjef i Volvo Trucks Norge fra nyttår.
Torstein Magelssen fratrådte som PR-sjef i Volvo Trucks Norge fra nyttår.

Fra PR-sjef til konsulent

Fra nyttår fratrådte Torstein Magelssen (63) som PR-sjef i Volvo Trucks Norge.

Publisert

Men slutt for «Mr. Volvo Norge» er det ikke, da han fortsetter som konsulent.

 

– Hva skjer Magelssen?

– Ny PR-sjef skal ansettes. Selskapet bruker meg inntil ny pressekontakt er på plass, forteller Magelssen som har avtale med Volvo Norge om å fratre stillingen som PR- og Event Manager fra 1. januar 2019.

Avtalen innebærer også at Magelssen fortsetter som innleid konsulent i 2019 og 2020.

Den garvede bransjemannen og genuint bilinteresserte Magelssen begynte som informasjonsmann i Volvo sommeren 1985 som 31-åring. Han hadde allerede da jobbet som biljournalist for A-pressen.

I Volvo ble det etter hvert Europa rundt som lastebiljournalist.

Et sosialt vesen

Fra å være bilansvarlig og samferdsel- og transportjournalist gikk den menneskekjære Magelssen over til PR og informasjon i Volvo. Han ble også redaktør i Yrkesbil, prosjektleder i Scania og informasjonssjef i Volvo Norge.

Lastebillappen tok han som research i journalistyrket i 1978, ifølge et intervju Tungt hadde med Magelssen i fjor. Han har kjørt lastebil til den dag i dag, men aldri mot vederlag.

Kjøring har det blitt nok av likevel. Som leder for informasjon og PR i Volvo Trucks Norway i Oslo har mange av de ca. 60.000 kilometer i året hatt Volvo i Gøteborg som destinasjon.

Vemodig

- Jeg satser på flere fine arbeidsår i Volvo, men nå som frittstående konsulent og enkeltmannsforetak, sier Magelssen.

- Litt vemodig selvsagt å innse at jeg er i ferd med å avslutte et 23 år langt ansettelsesforhold i Volvo Norge, først fra 1985 til 1997 og så fra 2008 til 2018. Det har vært en fantastisk tid, sier Magelssen.

Powered by Labrador CMS