Drømmer du om egen tollstasjon?

TIL SALGS: Kunne du tenkt deg din egen tollstasjon? Den nedlagte tollstasjonen Åsnes i Finnskogen er nå til salgs.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

ROMSLIG: Det er rikelig med plass i den gamle ekspedisjonen i bygget.
VERKSTED: Den tidligere kontrollhallen kan raskt bli et fint verksted.
NYBYGG: Her i det nye beredskapssenteret på Flisa har Tolletaten flyttet inn.

Det er på skattekammeret Finn.no den nedlagte norske tollstasjonen ligger til salgs. For 450.000 kroner eller høystbydene kan hele eiendommen bli din.

Selv om du skulle gå til skrittet å kjøpe den gamle tollstasjonen står det ikke noe i annonsen som tyder på at du kan starte din egen personlige tollinnkreving fra de som passerer. Ut fra bilene i annonsen på Finn.no er hele bygget helt ribbet for inventar og utstyr så det er lite effekter som kan brukes hvis man skulle begynne en ny karriere på si.

Det du får er imidlertid en eiendom på 1953 kvadratmeter helt inn til fylkes 206 som ender på Flisa.

Bygget er fra 1986 og inneholder både romslige kontorer, oppholdsrom med kjøkkenkrok, WC med dusj i tillegg til det som har vært bruk som kontrollhall.

Men det spørs om det blir særlig butikk å starte sin «egen tollstasjon». Tollvesenet la nemlig ned Åsnes tollkontor i september 2020. Da ble virksomheten flyttet til beredskapssenteret ved kommunesenteret Flisa tre mil inn i Norge

Selv om Tollvesenet ikke er fysisk til stede lenger ved Åsnes så er overgangen kameraovervåket og med utstyr som leser skiltnumrene på kjøretøyene som passerer. Tollvesenet i Innlandet har mobile patruljer som er ute og kontrollere de mange grenseovergangene mot Sverige.

Powered by Labrador CMS