Skal hjelpe Schenker med toll

Descartes' løsning skal komme DB Schenkers kunder til gode.

Publisert Sist oppdatert

DB Schenker velger Descartes tollhåndteringssystem for Norge, Sverige og Danmark.

Descartes’ løsning med elektronisk og automatisert håndtering av tolldeklarasjoner og tollagre gir effektiv styring og samtidig mulighet for DB Schenker å tilby kundene nye tjenester, opplyser Descartes i en pressemelding.

– Vi ønsker å oppnå en mer moderne tollhåndtering mens ny EU-lovgivning gir store utfordringer ved å holde vårt gamle system oppdatert. Med Descartes løsning kan vi produsere tollklarering på en mer effektiv måte, og forhåpentligvis øke markedsandelen vår gjennom en smartere forsyning av tolltjenester, sier Mikael Eriksson, Head of Customs i Schenker AB i Sverige.

Med GCT fra Descartes mottar DB Schenker nå en felles tollhåndteringsløsning for operasjonene sine i Sverige, Norge og Danmark. Systemet gir blant annet mulighet til å motta og administrere tolldokumenter elektronisk. Det øker også produktiviteten ved å automatisk generere eksportdokumentasjon sammen med tilhørende importdokumentasjon mellom landene i en integrert prosess.

 – Descartes oppfyller våre krav som en global etablert totalleverandør av et komplett og bevist tollsystem. Vi er en del av en stor internasjonal gruppe, og det er viktig at våre leverandører er på samme nivå, sier Mikael Eriksson.