Rune Arnøy, tidligere havnedirektør i Narvik Havn.
Rune Arnøy, tidligere havnedirektør i Narvik Havn.

Rune Arnøy hedret

Sjef for Heimevernet, generalmajor Elisabeth Michelsen, overrakte tidligere havnedirektør Rune Arnøy i Narvik Forsvarsmedaljen.

Publisert Sist oppdatert

- En foregangsmann, sa hun om Arnøy.

Lokalavisen Fremover forteller sine lesere, at det var i forbindelse med sjefsskiftet i HV 16, at Arnøy fikk utmerkelsen. I tillegg til medaljen var et diplom signert forsvarssjef general Eirik Kristoffersen, der Rune Arnøy fikk honnør for sin «betydelige innsats for beredskap og sivil-militært samvirke i Ofoten-regionen».

Og det er bare å fastslå – lovordene om den tidligere havnedirektøren haglet.

I følge avisen Fremover beskrev HV-sjef Michelsen Rune Arnøy, som en foregangsmann for samarbeidet mellom sivile og militære de siste ti år. Han fikk overrakt både Forsvarsmedaljen og diplom.

- Stort engasjement

- Arnøy har som havnedirektør aktivt lagt til rette for støtte av logistikkoperasjoner i området. Gjennom sitt brede engasjement og sin kontaktflate, spesielt i Narvik, har han vært en uvurderlig ressurs i Forsvarets logistikkorganisasjon, FLO, og Heimevernet, HV, sitt arbeid med å gjøre området Bjerkvik-Narvik til et kompetansesenter for logistikk, fastslo Michelsen.

Hun avsluttet:

- Hans personlige engasjement har vært utslagsgivende i arbeidet med å gjøre Narvik havn til en meget sentral og profesjonell leverandør av tjenester til Forsvaret.

Visste intet

Følge avisen Fremover var Rune Arnøy totalt ukjent med hva som ventet, da han ble invitert til markeringen.

- Det var fantastisk overraskende – og hyggelig, sier den aktive pensjonisten, som fortsatt brenner både for havna – og for Ofotbanen.

Han mener jernbanen kan få en ny vår, når det nå gjøres klart for Sverige og Finland som Nato-medlemmer, noe som han også hevder vil forsterke behovet for dobbeltspor.

HV-sjef Elisabeth Michelsen sier til Fremover at hun ikke ønsker å kommentere noen av de politiske prosessene som pågår.

-Men Ofotbanen er strategisk viktig for Forsvaret logistikkmessig. Og om Sverige og Finland blir Nato-medlemmer, vil den potensielt ha stor betydning, mener hun.

Powered by Labrador CMS