Ordfører i Holmestrand kommune, Elin Gran Weggesrud fikk æren av å klippe snoren sammen med Odd Larsen som har jobbet på Drammensavdelingen siden 1984 – og kunne med det offisielt åpne den nye terminalen på Hanekleiva, utenfor Drammen.

Åpning av ny terminal ved Drammen

Tirsdag. 28 mars var det offisiell åpning den nye PostNord-terminalen på Hanekleiva rett utenfor Drammen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På knappe 5 måneder har PostNord nå åpnet ny terminal i Bergen, åpnet en ny lokasjon i Kristiansand – og sist ut i rekken nå åpning av en toppmoderne terminal på Hanekleiva.

Sør for Drammen langs E18 har PostNord etablert en topp moderne logistikkterminal på Hanekleiva. Den utgjør totalt 15.115 m² over to plan. Terminalen har vært i drift siden høsten 2022, men den offisielle åpningen fant sted i dag, tirsdag 28. mars.

– For to år siden besluttet vi å lokalisere oss her på Hanekleiva – og i dag kan vi endelig offisielt åpne en toppmoderne terminal her rett utenfor Drammen. Med en sorteringskapasitet på 15.000 pakker i timen vil terminalen vår her på Hanekleiva bli viktig i mange år fremover. Denne terminalen vil bidra til at vi i fremtiden kan tredoble kapasiteten vår i takt med pakkevolumene vi ser vil komme, sier Robin Olsen, administrerende direktør i PostNord Norge.

Eiendomsdirektør i PostNord, Ronny Grøtvedt overrakte blomster og nøkkel til distriktssjef i Drammen, Roar Steen.

PostNords samlede investeringer i terminaler i Norge er på over en milliard kroner de siste årene. Investeringer for bedre og enklere distribusjon, raskere sortering, økt kapasitet for innkommende og utgående gods, og ikke minst mer bærekraftige anlegg. PostNord skal tredoble kapasiteten fra de hadde i 2020, og frem til 2025.

– Denne investeringsviljen vi nå viser vil føre til flere arbeidsplasser i Norge, og den nye terminalen på Hanekleiva har en perfekt beliggenhet og gir grobunn for videre vekst. Ingen i Norden investerer mer i logistikkfasiliteter enn PostNord Norge – og investeringsviljen vår vil fortsette også i årene fremover med fokus på Midt- og Nord-Norge, sier Olsen.

Sør for Drammen langs E18 har PostNord etablert en topp moderne logistikkterminal på Hanekleiva. Den utgjør totalt 15.115 m2 over to plan. Terminalen har vært i drift siden høsten 2022, men den offisielle åpningen fant sted i dag, tirsdag 28. mars.

Terminalen på Hanekleiva vil også være en stor bidragsyter til de ambisiøse klimamålene PostNord har satt. Nå står utskiftning av bilparken for tur, slik at PostNord når målet om å være fossilfrie i 2030. Allerede i 2025 skal logistikkselskapet ha redusert karbonavtrykket med 40 prosent, sammenliknet med 2020.

10 ganger større enn tidligere terminal

– Vi har fulgt dette prosjektet helt siden det bare var skog på Hanekleiva, så vi har gledet oss i mange år, sier Roar L. Steen, distriktssjef i Drammen.

Den gamle terminalen på litt over 1000 kvadratmeter var for lengst for liten. Den helt nye terminalen har et fotavtrykk på 10.000 kvadratmeter og en annen etasje med kontor og produksjonslokaler på 5500 kvadratmeter.

– Det blir en heftig forskjell. Det blir en annen måte å drifte på, fra en manuell terminal til en mer automatisert. Det er høy kompetanse og lang fartstid på de som jobber her i Drammen, så det er bare å glede seg til fortsettelsen, avslutter Steen.

Fakta om terminalen på Hanekleiva:

  • Modernisert: Topp moderne logistikkterminal på 15.155 kvadratmeter over to plan.
  • Økt kapasitet: Sorteringskapasitet på rundt 15.000 pakker i timen.
  • Bærekraft: Ladestasjoner for varebiler, lastebiler og privatbiler.
  • Enkel fremkommelighet: Sør for Drammen med sine totalt 107 porter og stor overbygd varebilrampe, blir PostNord-terminalen på Hanekleiva en av de mest moderne terminalene i landet.
Powered by Labrador CMS