DOBLET AREAL: Terminalens nye del er på 8.000 kvadratmeter

Åpnet Posten Brings nest største terminal

Terminalen blir knutepunkt for all post, pakker og gods i regionen.

Publisert

Mandag åpnet det som er Posten Brings nest største terminal, Logistikksenter Vestfold. 

Fakta om Posten Brings Logistikksenter Vestfold:

  • Det nye bygget dobler gulvarealet ved logistikksenteret fra 8.000 til 16.000 kvadratmeter. Det gamle anlegget sto ferdig i 2018, men kapasiteten ble sprengt allerede under pandemien. Nå er det lagt til rette for god vekst de neste årene
  • Cirka 250 ansatte vil være engasjert på logistikksenteret hvor det vil håndteres brev, pakker og gods fra Vestfold og Telemark.
  • Det nye anlegget dobler kapasiteten på antall pakker som kan produseres hver eneste time.
  • Ny teknologi, skal forenkle både inntak og uttaket av pakker og gods. Noe som vil effektivisere og forenkle hverdagen for de ansatte – og ikke minst for kundene.

– Vi har doblet arealet fra 8.000 til 16.000 kvadratmeter og tatt i bruk nye tekniske løsninger som gjør at vi nå kan håndtere over dobbelt så mange pakker i løpet av én time sammenlignet med tidligere. Vi tar også i bruk teknologi som vi aldri før har benyttet i Norge, slik at vi effektiviserer og forenkler arbeidsoppgavene til de ansatte, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Bring.

Distrikssjef Ronny Karlsen viser fram det nye anlegget på Borgeskogen i Stokke. Foto: Posten Bring

I sum bidrar det nye logistikksenteret til en langt mer effektiv distribusjon av brev, pakker og gods enn tidligere i regionen, skriver Posten Bring i en pressemelding.

Sprengte kapasiteten raskt

Byggearbeidet er en utvidelse av terminalen som sto ferdig så sent som i 2018, men allerede noen få år senere så Posten Bring at kapasiteten var sprengt.

– Terminalen ble bygget med tanke på et annet tempo i netthandelsutvikling enn det vi fikk i forbindelse med pandemien. Antallet pakker eksploderte nærmest over natten og nå har vi rigget oss for vedvarende vekst her i Stokke det nærmeste tiåret, fortsetter konsernsjef Wille.

Solceller og ladeanlegg

Anlegget som er BREEAM-sertifisert har nå 2.220 solcellepanel på taket som gjør terminalen selvforsynt med fornybar energi i store deler av året. Et nytt ladeanlegg på logistikksenteret i Stokke gjør også anlegget til et viktig knutepunkt i Posten Brings nasjonale ladeinfrastruktur og vil bli viktig for å fase ut fossile kjøretøy som kjører nord- og sørover fra Vestfold.

– I Vestfold ligger også noen av landets aller største netthandelsaktører og de forventer at vi som transportør leverer deres pakker med minst mulig utslipp. Tiltakene vi har gjennomført og skal gjennomføre, vil sørge for at vi er best i landet på nettopp dette, forklarer Wille.

Powered by Labrador CMS